Skip to content
Politică

Tăriceanu nu neagă că se uită cu jind la președinția României

antena3.ro

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, nu neagă că se uită cu jind către funcția de președinte al României.

Ideea reiese din cele declarate de către șeful Senatului într-un interviu publicat miercuri de Jurnalul Național. Cu toate acestea, al doilea om în stat a evitat să ofere un răspuns tranșant la întrebarea legată de propria candidatură în alegerile prezidențiale din 2019.

„Până în 2019 mai e ceva timp şi putem să ne mai gândim…” a declarat Tăriceanu.

Confruntat cu faptul că la precedentul scrutin, din 2014, a obținut peste 5%, clasându-se pe a treia poziție, Călin Popescu-Tăriceanu a replicat: „Întâi de toate, să vă spun ceva. Coaliţia, ALDE, colegii mei şi cu mine avem o agendă politică foarte importantă. Această agendă politică ţine cont de agenda publică, de preocupările cetăţenilor şi de viziunea noastră de modernizare a României, de reformare, de democratizare, de revenire la normalitate. Şi acestea sunt lucrurile pe care acum le urmărim cu precădere. Celelalte scadenţe, alegerile pentru Parlamentul European, alegerile prezidenţiale şi alegerile din 2020 vor veni. Până atunci mai avem câteva lucruri importante de făcut, printre care şi preşedinţia Consiliului European din 2019. Deci avem alte priorităţi pe care ne axăm acţiunea în momentul de faţă”.

CITIȚI ȘI: Cu ochii pe marea felie: Tăriceanu și Dragnea, deja în jocul prezidențialelor EXCLUSIV

Redacția PSnews.ro v-a prezentat încă de luna trecută faptul că o eventuală candidatură a lui Tăriceanu la șefia statului va veni nu atât ca o ambiție a unui lider de partid, cât mai ales pentru ca liderul ALDE să îi plătească lui Liviu Dragnea marginalizarea în ALDE în coaliție. Între timp, a avut loc Congresul UDMR, iar Alianța Liberalilor și Democraților a trebuit să îndure o umilință cumplită, prin participarea lui Dragnea la evenimentul maghiarilor, în condițiile în care același președinte al PSD nu catadicsise să facă act de prezență la Congresul ALDE, desfășurat cu puțin timp înainte. În acest context, posibila lansare a lui Călin Popescu-Tăriceanu în cursa pentru Cotroceni ar apărea cu atât mai justificată în logica răzbunării pe Liviu Dragnea.

CITIȚI ȘI: Dragnea, palmă grea pe obrazul lui Tăriceanu, via UDMR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *