Skip to content
Politică

Tăriceanu NU se învață minte. Premierul bilețelului roz își face clip electoral cu un… bilețel!

agerpres.ro

Co-președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu pur și simplu nu se învață minte. Cel care, în timpul mandatului la Palatul Victoria, a devenit cunoscut ca „premierul bilețelului roz” își face acum clip electoral tocmai cu un bilețel.

Amintim ce s-a întâmplat în anul 2007: președintele de atunci al României, Traian Băsescu, a prezentat bilețelul primit de la Tăriceanu la începutul anului 2005, în care prim-ministrul îl ruga să vorbească la Parchetul General despre dosarul Rompetrol, în care era urmărit penal omul de afaceri Dinu Patriciu, un apropiat al lui Tăriceanu și principalul finanțator al PNL din acea vreme. În 2005, neînțelegerile dintre Băsescu și Tăriceanu încă nu atinseseră apogeul, însă în ianuarie 2007 (când Băsescu a fluturat victorios bilețelul) lucrurile nu mai erau deloc roz, tensiunile degenerând în remanierea guvernamentală din aprilie, când premierul a înlăturat de la Palatul Victoria PD-ul prezidențial.

„1. Dragă Traian, îți trimit alăturat un document redactat de Petromidia în legatură cu cercetările care au loc. 2. Dacă ai ocazia, să vorbești la Parchet despre subiect?”, scria Tăriceanu în acel bilețel, semnându-se.

Acum (miercuri, 7 decembrie 2016), Călin Popescu-Tăriceanu pare să fi uitat scandalul din deceniul trecut și își publică pe pagina de Facebook un clip video în care apare înmânându-i unei persoane alt bilețel – și nu oricum, ci cu un oarecare aer conspirativ. Trebuie să precizăm că bilețelul din filmare este, de fapt, un fluturaș de salariu, dar asta nu îl împiedică să amintească, la nivel imagologic, de mărul discordiei de acum 9 ani.

„Am reușit ca prim-ministru și am să reușesc din nou”, rostește președintele Senatului în fața camerei, punând cireașa pe tortul ironiei (fie ea voluntară sau nu).

Vă lăsăm să vă delectați:

 

Am să reușesc din nou!Am reușit ca Prim-ministru și am să reușesc din nou!

Posted by Calin Popescu Tariceanu on 7 Decembrie 2016

1 comentariu la “Tăriceanu NU se învață minte. Premierul bilețelului roz își face clip electoral cu un… bilețel!

 1. Enigmele lui Calin
  1. – Revolutia din 1989 l-a prins, alaturi de bunul sau prieten Patriciu, pe aeroportul din Sofia. Se intorceau dintr-o calatorie in tari din Orientul Mijlociu cand s-a inchis spatiul aerian al Romaniei. Surpriza este ca de la aeroport au fost luati de masina ambasadorului URSS la Sofia !
  2. – Alaturi de Patriciu a rupt PNL infiintand PNL-AT ce se opunea apartenentei PNL in CDR. De mentionat ca in 1996, cand era evident ca CDR va castiga alegerile, au fost infiintate la ordin mai multe partide mici cu rolul de a rupe din voturile conventiei si de a impiedica CDR sa obtina un scor prea mare. Printre ele PAC, PNL-AT, PNT, PNC (cu semn electoral crucea – ce blasfemie). Surpriza a fost ca la formarea guvernului CDR-PD pe postul de ministru al economiei a aparut Calin ce avea misiunea sa-i dea Petromidia lui Patriciu.
  3. – In 2004 dupa ce s-a facut rocada Basescu-Stolojan la presedintie, respectiv prim-ministru ( rocada necesara pentru ca toate sondajele aratau ca Stolojan nu avea nici o sansa sa-l invinga pe Nastase ) surpriza continua si Calin ajunge prim-ministru si preia si presedentia PNL ! Misiunea lui era sa acopere urmele lui Patriciu ( a se vedea episodul cu biletelul roz trimis lui Basescu ). Iar guvernarea a facut-o de fapt cu sprijinul PSD.
  4. – In 2016 PSD are nevoie sa rupa voturi de la electoratul de dreapta si ii infiinteaza partid lui Calin. La Neamt un deputat PNL, seful liberalilor cand Calin era prim-ministru, il suna si spune ca vrea sa vina alaturi de el in ALDE iar Calin ii promite postul de vicepresedinte judetean. Surpriza, deputatul nu este primit in ALDE de presedintele filialei judetene, un fost membru PSD la hanul caruia se fac jocurile in PSD si care inainte de ’89 a fost instructor la CC al UTC ! Si la Bacau un primar PSD din zona petroliera a primit ordin si a trecut cu toti consilierii intai la PC iar apoi la ALDE. Aceeasi oameni au candidat ( si au fost alesi !!!) pe aceleasi functii in trei mandate consecutive la trei partide diferite, dar daca asta a fost ordinul ce sa faca si ei ? Asa ca ce sa faca si bietul Calin joaca si el cum i se canta !
  5. -Dupa decesul lui Patriciu (mort din aceleasi motive ca alte personaje importante printre care Radu Timofte si Culita Tarata) familia nu a mostenit decat un miliard din cele doua cu cat vanduse Rompetrolul. Ghici in contul cui si in ce paradis fiscal se ascunde celalalt miliard ? Acum stiti si de ce se lupta Calin din rasputeri cu justitia asta care se ia de politicieni pe cand ei nu trebuie sa raspunda decat politic in fata electoratului care i-a ales !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *