Skip to content
Politică

Tăriceanu, prima ieşire la rampă de după votul pe numirea lui MRU la SIE. Paşii ce ar trebui parcurşi de coaliţie în viitorul apropiat

Şeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a avut, miercuri, prima ieşire la rampă de după votul pe numirea lui Mihai-Răzvan Ungureanu la conducerea SIE. Co-preşedintele ALDE a menţionat paşii ce ar trebui parcurşi de coaliţie în viitorul apropiat.

Vorbind despre votul de marţi şi situaţia din coaliţie (tensionată de opţiunea pro-MRU a UNPR), Tăriceanu a declarat: „Vreau să cred că este numai o defecţiune de parcurs. Este nevoie, ca, odată cu revenirea prim-ministrului în ţară, să facem o discuţie foarte serioasă. Situaţia de ieri (marţi – n.r.) nu este nici emblematică, nici hotărâtoare pentru buna funcţionare a guvernării şi a coaliţiei”.

El a scos în evidenţă rezultatele pozitive ale coaliţiei de la putere.

„Actuala coaliţie de guvernare are multe lucruri cu care poate să demonstreze că a reuşit în aplicarea programului politic cu care a câştigat alegerile din 2012”, a explicat Călin Popescu-Tăriceanu, dând ca exemplu efectele benefice asupra puterii de cumpărare a cetăţenilor a unor măsuri precum reducerea TVA, creşterile salariului minim pe economie, majorarea alocaţiei şi reglementarea pensiilor pentru personalul nedidactic.

„Sunt măsuri care demonstrează succesul politicilor economice, bazate pe o creştere economică substanţială, cea mai mare din Europa. Actuala coaliţie are pe ce se baza. Nu văd niciun motiv pentru care să ne punem problema dacă actuala coaliţie funcţionează, ci să ne punem problema să nu se repete situaţii precum cea de ieri”, a punctat Tăriceanu.

Întrebat despre nivelul de încredere reciprocă a partidelor din coaliţie, el a răspuns: „Vom constata ulterior”, nedorind să-şi precizeze poziţia personală.

„Nu se pune problema în felul acesta. Această întrebare trebuie să i-o adresăm prim-ministrului. PSD este partidul în jurul căruia s-a format actuala coaliţie. O discuţie trebuie să avem între parteneri. Guvernarea este în folosul cetăţenilor, baza economică nu ne lipseşte, mai sunt şi alte lucruri de făcut. În această vară, vom discuta pe îndelete şi ne vom face planuri pentru perioada următoare”, a conchis preşedintele fostului PLR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *