Skip to content
Politică

Tăriceanu pune artileria grea pe Iohannis: Nu va mai câștiga al doilea mandat!

portaluldestiri.net

Șeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a pus artileria grea pe președintele Klaus Iohannis, arătând în ce condiții riscă acesta să nu câștige al doilea mandat.

În discursul susținut sâmbătă la Sala Palatului în fața celor aproape 4.000 de delegați prezenți la Congresul PSD, al doilea om în stat l-a avertizat pe politicianul de la Cotroceni că „îşi va semna sentinţa” și că nu va fi reales în 2019 în cazul în care va refuza să o revoce pe Laura Kovesi de la conducerea DNA, informează Mediafax.

„Vreau să vă aduc aminte de tot circul făcut de preşedintele Iohannis cu desemnarea premierului şi de dosarele scoase rapid de la sertar de unii procurori marionetă. Ştiam că nu vor urma zile simple şi, din ce am văzut, iată că această impresie s-a confirmat, din păcate. Eram şi suntem într-o luptă împotriva statului paralel. Mesajul meu este că suntem pe un drum bun. Suntem mai aproape de cele două obiective majore: apărarea drepturilor şi libertăţile fundamentale şi bunătarea românilor.

Am promis românilor că vom veni cu un pachet de legi care vor întări statul de drept şi nu statul de drepţi. Românii nu mai vor să fie ascultaţi abuziv, nu mai vor să fie abuzaţi de cozile de topor ale statului paralel”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, adăugând că noile legi ale justiţiei sunt o „lovitură dată statului paralel”.

Şeful ALDE l-a lăudat pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pentru cererea de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, comentând că preşedintele Klaus Iohannis îşi „va semna sentinţa” când va anunţa că nu o va revoca pe şefa DNA.

„Raportul ministrului Justiţiei a dat lovitura de graţie pentru toţi acei procurori care cred că abuzurile împotriva cetăţenilor pot fi tolerate, reprezintă un avertisment serios pentru toţi în frunte cu procurorul şef al DNA. Ziua în care preşedintele va ieşi în conferinţă de presă să anunţe că nu o va revoca pe Kovesi îşi va semna sentinţa, nu va mai câştiga al doilea mandat”, a tunat Tăriceanu.

Liderul ALDE l-a acuzat, totodată, pe şeful statului că nu reprezintă interesele românilor în Europa.

„Preşedintele ori nu înţelege, ori se face că nu înţelege că există competiţie între statele UE. (…) S-a făcut preş în faţa omologului său francez, punând interesele Franţei deasupra intereselor României”, a mai zis Tăriceanu, referindu-se la situația muncitorilor români din Hexagon.

2 comentarii la “Tăriceanu pune artileria grea pe Iohannis: Nu va mai câștiga al doilea mandat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *