Skip to content
Politică

Tăriceanu rămâne să stingă lumina la ALDE. Partidul, la un pas de disoluție: 7 deputați și-au negociat plecarea

Inquam/Octav Ganea

Călin Popescu Tăriceanu pare că va deveni în curând președintele unui partid fără membri. ALDE este, în acest moment, un partid care se scufundă, după ce a început să ia serios apă la europarlamentare, când nu a reușit nici măcar cele 5 procente necesare pentru a intra în Parlamentul European.

Prăbușirea ALDE a început în tandem cu aliatul de atunci, PSD, amândouă partidele pierzând câte 8% în sondaje. Doar că pe social-democrați cele 8 procente, chiar dacă i-a afectat vizibil, nu i-a pus în situația de a-și juca supraviețuirea, în timp ce pentru ALDE, ele au însemnat automat punerea partidului pe lista „dispăruților”.

Surse politice au dezvăluit pentru PSnews.ro că mai mulţi parlamentari din ALDE negociază zilele acestea plecări la 3 partide. Astfel, deputații Toma Petcu, Calota Florica Ica și Ion Tabugan poartă discuții de aderare la Partidul Național Liberal, în vreme ce deputații Constantin Avram, Daniel Olteanu și Adrian Mocanu ar fi bătut deja palma cu PMP.

Potrivit acelorași surse, și deputatul de Vâlcea, Dumitru Lovin, ar fi bătut deja palma cu partidul lui Victor Ponta, PRO România.

Plecare cu scandal din ALDE

Amintim că, după ce marți a fost schimbat de la șefia filialei ALDE București, Andrei Gerea a anunțat miercuri că pleacă din ALDE.

„Este a doua oară, dle Tăriceanu, când mă schimbați de la conducerea ALDE București”, având în vedere episodul cu Daniel Barbu la Primăria Capitalei, a punctat Andrei Gerea, pe Facebook, adăugând că, prin munca depusă a reușit să obținută pentru ALDE postul de vicepreședinte al Consiliului Județean Argeș.

DETALII AICI: DEMISIE de ULTIMĂ ORĂ din ALDE: mesaj dur pentru Călin Popescu Tăriceanu

În replică, Tăriceanu a susținut că a fost o greșeală atunci când l-a promovat și susținut pe Andrei Gerea, adăugând că a înghițit multe de la colegii de coaliție și cei din partid care îi reproșau susținerea pentru fostul lider ALDE București.

„Cred că o calitate pe care ar trebui să o aibă cât mai mulţi oameni politici este puterea de a recunoaşte greşelile pe care le fac. Nimeni nu aşteaptă căinţă, dar oamenii au dreptul să ştie atunci când greşim. Eu am greşit grav atunci când l-am promovat şi susţinut pe Andrei Gerea. Am făcut-o cu bună intenţie crezând în tinereţea lui şi sperând că timpul îl va maturiza. Am roşit de multe ori atunci când Victor Ponta, în calitate de prim-ministru, îmi vorbea despre contraperformanţele ministrului Energiei, Andrei Gerea. Am înghiţit multe de la colegii de coaliţie sau de la cei din partid când îmi reproşau susţinerea lui Andrei Gerea. Astăzi Andrei Gerea a ales un alt partid politic. Pentru că a stors tot ce se putea stoarce de la ALDE. Dar nu pleacă înainte de a distruge organizaţia ALDE din Bucureşti. Poate cei care îl primesc astăzi în rândul lor vor trage învăţăminte din greşelile mele. În rest, drum bun, cale bătută”, a scris pe pagina sa de Facebook Călin Popescu Tăriceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *