Skip to content
Politică

Tăriceanu răspunde acuzațiilor de tergiversare a votului pentru miniștrii vizați de DNA

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a explicat că acuzațiile privind tergiversarea votului din plen pentru cererea DNA de încuviințare a urmăririi penale pe numele foștilor miniștri care sunt implicați în dosarul Microsoft nu are fundament.

Tăriceanu a declarat că a aflat de dosar abia după ce plenul se terminase și că s-a gândit să convoace Biroul Permanent, însă mulți dintre parlamentari deja plecaseră.

„Inițial, am vrut să convoc Biroul Permanent pentru că plenul se terminase, oamenii deja plecaseră. Trebuie precizat că documentul de însoțire are 70 de pagini, iar dosarele sunt 13 și însumează probabil peste 1000 de file, din ce mi-a spus vicepreședintele Senatului, domnul Chelaru. Am dat un termen de 15 zile comisiei, comentariul privind tergiversarea nu are nici cel mai mic fundament. Totul s-a făcut cu cea mai mare viteză cu putință”, a declarat Tăriceanu.

Președintele PLR a mai adăugat că DNA nu trebuie să-și deruleze activitatea în funcție de campaniile electorale, dacă sunt dosare și sunt lucruri de făcut, trebuie făcute fără întârziere și fără să se țină cont de faptul că este sau nu campanie electorală.

DNA a cerut încuviințarea urmăririi penale pe numele a nouă foști miniștri, printre care și actuali parlamentari în cadrul dosarului Microsoft. Faptele de care aceștia sunt acuzați sunt: luare de mită, trafic de influență, spălare de bani, dar și abuz în serviciu.

2 comentarii la “Tăriceanu răspunde acuzațiilor de tergiversare a votului pentru miniștrii vizați de DNA

  1. Foarte corect. Pacat ca senzationalismul presei va pune intr-o lumina proasta. Nu inteleg de ce presa care ar trebui sa fie impartiala si sa prezinte totul intr-o lumina clara, nu poate intelege asta. Jurnalisti penibili.

  2. Tariceanu a procedat asa cum trebuie. Ma umfla rasul cand vad cum incearca unii sa-l acuze de intarzierea anchetei. Dar pesemne au simtit ca este cel mai puternic dintre candidatii la presedintie si incearca sa-l saboteze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *