Skip to content
Politică

Tăriceanu, răspuns OFICIAL pentru Macovei: ”Calitatea de candidat la preşedinţie nu vă conferă drepturi suplimentare”

Monica Macovei i-a adresat joi o scrisoare deschisă președintelui Senatului, în care îi cere acestuia să convoace de urgență plenul Senatului în care să se acorde un vot asupra cererii procurorilor DNA de ridicare a imunității a doi senatori, Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu, ale căror nume se regăsesc în dosarul Microsoft.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că acesta nu a fost un demers instituțional, pentru că “nu comunici cu președintele Senatului prin Facebook”.

Vineri, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a răspuns scrisorii pe care i-a adresat-o, pe Facebook, Monica Macovei.

Redăm conţinutul scrisorii preşedintelui Senatului:


Stimată doamnă Monica Macovei,
 
Prin intermediul aparatului de lucru al Senatului, am fost informat despre scrisoarea deschisă, publicată pe reţeaua Facebook şi pe care aţi binevoit să o adresaţi Preşedintelui Senatului în calitatea dumneavoastră de membru al Parlamentului European şi de candidat independent la preşedinţia României.

Împreună cu câţiva experţi în materie de drept am studiat legislaţia română în domeniu şi regulamentele Parlamentului European în vigoare şi am ajuns la următoarele concluzii:

1.      Calitatea de candidat la preşedinţie nu vă conferă drepturi suplimentare în raport cu autorităţile publice din România, comparativ cu cetăţenii români care nu candidează.
2.      Calitatea de membru al Parlamentului European nu vă conferă drepturi suplimentare în raport cu autorităţile publice din România, comparativ cu cetăţenii români care nu sunt membri ai forului european.

Ca urmare, nu am reuşit să desluşim motivul pentru care aţi invocat la finalul scrisorii cele două calităţi menţionate.

Vă informez că în structura organizatorică a Senatului funcţionează un Birou de Relaţii cu Publicul, accesibil tuturor cetăţenilor, candidaţi sau nu, membri sau nu ai Parlamentului European. Vă mai informez despre existenţa la Senat a Comisiei pentru Cercetarea Abuzurilor, Combaterea Corupţiei şi Petiţii, accesibilă şi ea tuturor cetăţenilor.

În calitatea mea de Preşedinte al Senatului am direcţionat scrisoarea Dumneavoastră deschisă către Biroul de Relaţii cu Publicul, care va analiza problemele care au făcut obiectul scrisorii şi care vă va da un răspuns în termenul prevăzut de lege.

Am dat dispoziţiile necesare ca acest răspuns să fie publicat pe site-ul oficial al Senatului la rubrica Preşedintele Senatului.

Pe de altă parte, deoarece există suspiciuni rezonabile că scrisoarea are un caracter propagandistico-electoral, vă asigur că voi răspunde frământărilor dumneavoastră pe pagina mea de Facebook.

5 comentarii la “Tăriceanu, răspuns OFICIAL pentru Macovei: ”Calitatea de candidat la preşedinţie nu vă conferă drepturi suplimentare”

  1. Foarte bun raspunsul. De asta votez cu Tariceanu. comunica intitutional, nu prin facebook sau alte mijloace. Asta trebuie sa faca un presedinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *