Skip to content
Politică

Tăriceanu, război deschis cu Iohannis: Minte. A fost urmărit penal

portaluldestiri.net

Şeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, duce un război deschis împotriva preşedintelui României, Klaus Iohannis, pe care îl acuză că minte când susţine că nu a fost urmărit penal.

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, săptămâna trecută, că preşedintele Klaus Iohannis a candidat la alegerile prezidenţiale din poziţia de penal, pentru că dosarul său a fost instrumentat de către DIICOT şi apoi trimis la DNA.

Ulterior, Iohannis a răspuns și l-a acuzat pe Tăriceanu că face parte dintr-o “coaliție antijustiție, formată din câțiva penali celebri, care încearcă să își spele imaginea”.

Disputa dintre primii doi oameni din stat a fost subiectul discuției, sâmbătă seară, la Antena 3, unde Tăriceanu a oferit explicaţii.

„Avem o dispută eu şi cu preşedintele Klaus Iohannis. Este o diferență de perspectivă. Dar remarc că declaraţiile acestuia sunt absolut nedemne pentru un președinte. Coboară cu limbajul foarte jos. Lucrul acesta îl face orice când este nervos. Domnul Klaus Iohannis este nervos pentru că ştie că nu are dreptate. Minte.

Și primul lucru: spune că nu a avut niciodată dosar. Eu am văzut documentele, din care rezultă că a fost urmărit penal. Președintele nu spune adevărul. Purtătorul de cuvânt încearcă să îl cocoloșească. Președintele mai spune că sunt antijustiţie. Stau și mă întreb ce înseamnă, în opinia președintelui, antijustiție”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

În plus, Tăriceanu a afirmat că Iohannis joacă un joc periculos:

Este dator sistemului care l-a ales, care l-a adus în funcția de președinte. Nu vorbesc despre cei care l-au ales. Este vorba despre sistemul care l-a propulsat și față de care are anumite obligații. Faptul că a numit-o pe doamna Stanciu la CCR, face parte din acest pachet de obligații. Faptul că, după ce a fost ales președinte, a fost «albit» pentru dosarele pe care le avea. Domnia sa este într-o poziție ciudată. Eu îi recomand să fie foarte atent, pentru că atunci când stai într-o casă de sticlă, este periculos să arunci cu pietre. Pentru că între mine și domnul Iohannis este o mare diferență. Până una alta, domnul Iohannis a fost condamnat și nu eu”, a punctat al doilea om în stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *