Skip to content
Politică

Tăriceanu, reacție după achitarea lui Ponta. Ce mesaj a transmis

Cotidianul

Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, a publicat un mesaj pe Facebook în care vorbește despre decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) de a-l achita pe Victor Ponta.

Mai precis, Tăriceanu felicită Instanța Supremă pentru decizia luată joi, spunând că astfel, instituția și-a dovedit independența. Șeful Senatului mai adaugă în mesajul său că în ultima perioadă a asistat la mai multe exemple de independență din partea Justiției, fiind de părere că astfel este demonstrat faptul că democrația funcționează.

Redăm mai jos mesajul integral al lui Călin Popescu Tăriceanu:

„Salut decizia pe care ÎCCJ a dat-o astăzi în dosarul lui Victor Ponta. ÎCCJ dă o dovadă de independență și arată că înțelege să își exercite rolul atribuit de Constituție. Decizia a fost luată fără a ține cont de presiunile externe venite și este o dovadă că așa trebuie să funcționeze un sistem democratic. Cred că reformele din Justiție vor genera din nou încrederea în valorile democratice și liberale de care România are nevoie. În ultimele săptămâni am văzut multe exemple de independență în numeroase instanțe de judecată și sunt sigur că dovezile despre abuzurile și excesele statului paralel au cântărit greu în aceste decizii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *