Skip to content
Politică

Tăriceanu, reacție furtunoasă la adresa serviciilor de informații: „Au scăpat de sub control”

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu,a avut o reacție furtunoasă la adresa serviciilor de informații susținând ca acestea au scăpat de sub control.

Astfel, Tăriceanu susţine că serviciile de informaţii au scăpat de sub controlul public, iar comisiile parlamentare pentru controlul activităţii SRI şi SIE nu îşi fac treaba, informeaza Agerpres.ro

„E o problemă a serviciilor de informaţii care au scăpat de sub controlul public. Comisiile parlamentare de supraveghere a serviciilor de informaţii nu îşi fac treaba, dar deloc, şi lucrul acesta se vede. Observăm că serviciile de informaţii şi-au făcut Academie Naţională de Informaţii, care este un câmp fertil de unde se pot racola viitorii agenţi sub acoperire sau personal cu grade din serviciu. Asistăm la o situaţie pe care nu mi-aş fi putut-o imagina în anii ’90 şi lucrurile acestea, în loc să fie criticate de toată presa, văd că sunt nu numai tolerate de unii, dar şi alimentate şi lăudate”, a afirmat joi Tăriceanu, la dezbaterea organizată de Comisia senatorială specială pentru evaluarea stării democraţiei şi a statului de drept din România.

Mai mult, acesta a criticat atitudinea acelor jurnalişti care consideră că decizia CCR se transformă ‘într-o problemă socială’ a celor 1.000 de persoane care transcriu convorbirile telefonice.

„Pentru mine e un moment foarte trist. Am văzut în spaţiul public aşa-zişi jurnalişti, care au început să plângă pe umărul serviciilor secrete, am auzit o aberaţie cum n-am putut să-mi imaginez – un fel de jurnalist care spunea ‘păi, ce-o să ne facem cu cele 1.000 de persoane de la SRI care stau şi transcriu convorbirile telefonice, ce-o să se întâmple cu ele’. Adică transformăm această problemă într-o problemă socială. Pentru mine, un ziarist care nu militează pentru respectarea drepturilor şi libertăţilor înseamnă că nu şi-a înţeles rostul meseriei şi, din păcate, sunt foarte mulţi în România de astăzi care, conştient sau inconştient, dar mai degrabă conştient, lucrează în serviciul comandat, sunt prelungirile sistemelor serviciilor de informaţii în spaţiul public şi văd că acţionează ca agenţi de influenţă”, a adăugat Tăriceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *