Skip to content
Politică

Tăriceanu, reacție la Brexit: Vom analiza în Senat efectele deciziei asupra României

" "

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, reacționează după referendumul istoric al Marii Britanii.

Astfel, acesta dă asigurări, într-o postare pe Facebook, că în următoarea perioadă se va analiza în cadrul Senatului, care sunt efectele previzibile ale Brexitului asupra țării noastre.

" "
" "

„Așa cum am declarat zilele trecute, am fi dorit ca rezultatul referendumului din Marea Britanie să fi fost în favoarea rămânerii în Uniunea Europeană, dar avem cu toții, cetățeni și guverne europene, obligația să respectăm opțiunea majoritară a electoratului din regat.

Renunțarea de către Marea Britanie la statutul de membru, atunci când va fi solicitată oficial de guvernul Cameron, se va face într-un interval de 2-5 ani, printr-o procedură ce se aplică în premieră. Până atunci, instituțiile europene, guvernele țărilor membre și toate structurile implicate își vor putea face propriile estimări și analize, urmând să ia măsurile corespunzătoare. În acest sens, apreciez preocuparea președintelui Iohannis materializată prin consultările pe care le-a inițiat azi la Cotroceni, consultări care vor continua, cu siguranță, după ce vor fi realizate analize temeinice ale tuturor factorilor implicați.

Vom analiza în cadrul Senatului, în grupurile parlamentare, în Comisia de politică externă etc, care sunt efectele previzibile ale rezultatului votului din Marea Britanie, după care vom da publicității concluziile aferente.

Cred că sunt în asentimentul unei majorități a poporului român, a forțelor politice și a tuturor autorităților publice, că România va rămâne în continuare un partener loial al Uniunii Europene care va acționa în spiritul solidarității care a făcut posibilă această construcție”, a scris Tăriceanu, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *