Skip to content
Politică

Tăriceanu reacționează furtunos în scandalul interceptărilor: „ordonanţa este neconstituţională”

Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanuvreacționează furtunos în scandalul interceptărilor: „ordonanţa este neconstituţională”.

Totodata, acesta a declarat luni că ordonanţa de urgenţă privind interceptările, adoptată de Guvern, nu trebuie discutată în Parlament, ci trebuie respinsă pentru că este neconstituţională.

„Ordonanţa de urgenţă nu trebuie discutată în Parlament, ea trebuie respinsă pur şi simplu, pentru că este neconstituţională. Constituţia spune foarte clar, la capitolul referitor la delegarea legislativă, că ordonanţele de urgenţă nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituţionale, nu pot afecta regimul instituţiilor fundamentale ale statului şi drepturile, libertăţile şi îndatoririle prevăzute de Constituţie. Deci ordonanţa este neconstituţională. De aceea trebuie respinsă şi nu discutată şi trebuie ca Parlamentul să-şi intre în rol şi să vină să propună un proiect pe care să-l şi adopte, care să fie în concordanţă cu decizia Curţii Constituţionale”, a precizat Tăriceanu

Potrivit lui Tăriceanu, această autoritate ar trebui să fie autonomă şi independentă faţă de orice autoritate a administraţiei publice şi supusă controlului Parlamentului, având competenţă naţională unică şi exclusivă în domeniul interceptării comunicaţiilor, informează Agerpres.ro

„Care e problema ca echipele să fie transferate către autoritatea autonomă şi independentă, care se organizează şi face exact munca ce este făcută astăzi de către SRI”, a susţinut Tăriceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *