Skip to content
Politică

Tăriceanu, replica ironică la adresa lui Macovei

Monica Macovei i-a adresat joi o scrisoare deschisă președintelui Senatului, în care îi cere acestuia să convoace de urgență plenul Senatului în care să se acorde un vot asupra cererii procurorilor DNA de ridicare a imunității a doi senatori, Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu, ale căror nume se regăsesc în dosarul Microsoft.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că acesta nu a fost un demers instituțional, pentru că „nu comunici cu președintele Senatului prin Facebook”.

„Am văzut scrisoarea, sunt la curent, și o să-i răspund, cu toate că nu este un demers instituțional ceea ce a făcut domnia sa. Nu comunici cu președintele Senatului instituțional prin Facebook. Dar, în fine, pentru că suntem în campanie electorală, probabil că ar fi fost normal pentru doamna Macovei să fie la curent, că se poate informa, există site-ul instituției, că este familiarizată cu internetul și computerul, ar fi putut să afle următorul lucru: că în momentul în care a venit la Senat solicitarea pentru ridicarea imunității celor doi senatori, am reunit de urgență Biroul Permanent al Senatului și, conform regulamentului, am repartizat solicitarea ce ne-a fost adresată către Comisia juridică”, a spus Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a adăugat că așteaptă raportul de la Comisia juridică până în data de 28 octombrie și abia apoi se va dezbate solicitarea făcută de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.

„Am fixat și un termen, absolut scurt și rezonabil, ținând cont că referatul avea nu mai puțin de 70 de pagini și erau peste o mie de pagini de copii ale probelor cu care sunt constituite dosarele celor doi parlamentari. În ziua de 15, când era termenul de predare a raportului, văzând că nu se mai întâmplă nimic, am făcut personal, fără să mai cer aprobarea Biroului Permanent, o scrisoare prin care am pus în întârziere comisia, pentru că nu și-au respectat angajamentul. (…) Comisia și-a dat ea singură termen până în 28 și nutresc speranța ca până în 28 să-și termine treaba și să înainteze raportul Biroului Permanent, urmând ca în prima ședință să dezbatem raportul și solicitarea făcută de Ministerul Justiției”, a explicat Tăriceanu.

3 comentarii la “Tăriceanu, replica ironică la adresa lui Macovei

  1. saracuta nonikuta nu este iubita de nimeni! nici tata’su securistul care sta casa nationalizata=furata de la oamenii onesti dar distrusi de pcr! NU O VOTEAZA!

  2. Uite si la Tariceanu, om serios se apuca sa-i raspunda asteia la aberatii. Pai eu ii raspundeam dupa ce aducea ea lista cu milioanele alea de voturi de a zis prin Europa ca s-au furat la referendum. Ca pana acum sunt vreo 5 persoane. Sau 6 ? Ca nu mai stiu exact. Si aia pusi sub acuzare, nu condamnati de vreo instanta, cu toata biblia DNA-ului de pe capota.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *