Skip to content
Politică

Tăriceanu respinge orice creștere a fiscalității

Călin Popescu Tăriceanu, s-a pronunțat marți împotriva oricărei creșteri a fiscalității, pentru că în acest fel ar fi afectați tot cei care își plătesc taxele și impozitele, iar cei care fac, în prezent, evaziune, vor face în continuare.

„Sunt împotriva creșterii vreunei taxe, atâta vreme cât există evaziune fiscală. Pentru că mi se pare incorect să măresc taxe, adică să aplic taxe și mai mari, care ar fi plătite tot de cei care plătesc astăzi taxele. În limbaj mai simplu, mai popular, ideea de a da cu biciul tot în calul care trage nu este cea corectă. Trebuie să eliminăm evaziunea fiscală.

Evaziunea fiscală nu se poate elimina complet, în toate țările din Europa există un procent de evaziune fiscală, dar vreau să ajung la procentul acela întâi. Și avem drum lung de făcut”, a declarat Tăriceanu la Pitești, în cadrul unei conferințe de presă, notează agerpres.

El a dat asigurări că, dacă va deveni prim-ministru, nu se va atinge de cota unică de impozitare, dar s-a pronunțat în schimb pentru reducerea TVA la nivelul anterior de 19%.

„Ceea ce vreau să fac este reducerea TVA-ului general la 19%, ca un mijloc de stimulare a consumului și pentru a reporni unul din motoarele economiei. Unul din motoarele economiei este consumul. La noi, consumul a fost strivit de domnul Boc și de domnul Băsescu prin introducerea TVA-ului de 24%”, a spus Tăriceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *