Skip to content
Politică

Tăriceanu, revoltat de ideea unui referendum după hotărârea CCR: Regimuri totalitare!

bzv.ro

Șeful Senatului și al ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, și-a exprimat vineri seară revolta față de ideea vehiculată de unii membri ai opoziției, ca, după hotărârea CCR din cazul Kovesi, să fie organizat referendumul propus la începutul anului trecut de către președintele Klaus Iohannis.

Organizarea unui referendum în urma deciziei Curţii Contituţionale a României este „o instigare la nerespectarea Constituţiei şi a deciziilor Curţii”, a declarat Tăriceanu la Digi24.

„Nu se poate aşa ceva. În ultima perioadă, pot spune cu regret că văd o serie de elucubraţii din partea PNL. Aici avem plângerea penală împotriva premierului. Acum e o instigare la nerespectarea Constituţiei şi a deciziilor Curţii. Ce să facem, să învingem decizia CCR cu un referendum? Cam aşa aş putea să traduc: haideţi să nu mai fim democraţie parlamentară, ci să trecem la democraţie referendară!… Nu se poate aşa ceva. Referendumurile sunt caracteristice regimurilor totalitare”, a comentat Călin Popescu Tăriceanu.

Referitor la statele democratice care îşi consultă cetăţenii regulat, şeful Senatului a afirmat că unele sunt derizorii şi că nu aceasta e modalitatea.

„Nu cred că aceasta este modalitatea. Adică dacă nu ne convine o decizie, o prevedere constituţională care nu ne convine şi care trebuie aplicată, atunci încercăm să schimbăm?” a mai arătat Tăriceanu.

El a adăugat că prin legile justiţiei s-a încercat şi s-a reuşit scoaterea politicului din sfera justiţiei.

„Numai că, de fiecare dată, în loc să te aştepţi la o reacţie pozitivă, sunt reacţii negative”, a zis preşedintele Senatului cu regret.

1 comentariu la “Tăriceanu, revoltat de ideea unui referendum după hotărârea CCR: Regimuri totalitare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *