Skip to content
Politică

Tăriceanu, revoltat de situația dramatică din domeniul sănătății: „Guvernul și președintele bâjbâie și nu știu ce să facă!”

Co-preşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a vorbit despre situația dramatică din domeniul sănătății.

În acest context, Tăriceanu a declarat sâmbătă, la Buzău, că situaţia din domeniul sănătăţii este „atât de gravă” încât se impune „nu un grup de lucru, ci o celulă de criză” care să analizeze şi să ia măsuri rapid de remediere a situaţiei.

„În momentul de faţă, atât Guvernul, cât şi preşedintele mi se pare că bâjbâie şi nu ştiu ce să facă, i-am spus prim-ministrului că nu grup de lucru trebuie să înfiinţeze la Guvern, ci o celulă de criză care să analizeze şi să ia măsuri rapid de remediere a situaţiei”, a afirmat Tăriceanu.

El a precizat că este foarte bine că preşedintele convoacă o şedinţă a CSAT.

„Mă aştept ca această şedinţă să nu fie una formală, la finele căreia preşedintele să iasă şi să ne spună nişte banalităţi. Suntem într-o situaţie gravă, pentru că sunt conexiuni pe care nu le ştim exact, dar care au permis unor firme să livreze dezinfectanţi spitalelor fără ca aceştia să fie eficienţi, din acest motiv mulţi dintre cetăţeni care sunt pacienţi îşi pun întrebarea: Nu este mai bine să mergem acasă să murim acasă, decât să murim în spital?”, a completat Călin Popescu-Tăriceanu.

Potrivit liderului ALDE, „CSAT-ul se poate implica şi preşedintele trebuie să-şi utilizeze atribuţiile pe care le are prin Constituţie pentru a scoate adevărul la suprafaţă şi a remedia situaţia”.

„Instituţiile statului, fie că este vorba de serviciile de informaţii, fie că este vorba de organele de anchetă au obligaţia să ne spună adevărul. Serviciile de informaţii spun că au trimis informări, dar informările dacă nu sunt trimise organelor de anchetă celelalte instituţii nu au atribuţii de anchetă, singurii care pot face anchetă sunt cei de la Procuratură, Procuratura trebuie să spună ce a făcut cu aceste sesizări – dacă au fost sau nu şi dacă au fost de ce le-au ţinut în sertar”, a spus Tăriceanu, potrivit agerpres.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *