Skip to content
Politică

Tăriceanu, revoltat pe Iohannis pentru pensionarea lui Augustin Lazăr: Complice al regimului îndreptat împotriva cetățeanului

psnews.ro

Șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu critică într-o postare pe facebook semnarea de către Klaus Iohannis a decretului de pensionarea a lui Augustin Lazăr. Liderul ALDE afirmă într-un mod ironic că este un final de happy end.

Președintele României, dl Klaus Iohannis, a semnat vineri, 19 aprilie a.c., decretul privind eliberarea din funcția de procuror a domnului Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, la data de 27 aprilie 2019 – pensionare”.

Final cu happy-end, am putea spune, pentru două personaje patetice. Procurorul prigonitor de disidenți pleacă acasă decorat de societatea ”civilă” și cu o pensie uriașă, care îi va asigura o bătrânețe relaxată. O relaxare pe care nu a avut-o și nu o are niciun fost deținut politic al statului comunist. Nu e suficient că au fost hăituiți și umiliți pe vremuri, au ajuns să fie umiliți și azi. De data asta de presa aflată pe ștatele de plată ale statului-paralel, de vocile intelectualilor năimiți prin pădurea Băneasa, de decorațiile de mâna a patra aruncate de președinte la presiunile altora… Președintele pleacă și el, în week-end, pentru Paști, ca să se bucure de tihnă, alături de cei dragi, mulțumit că a ”rezolvat-o” cu bine”, a scris parlamentarul.

De altfel, Tăriceanu condamnă gestul lui Iohannis ca unul de susținere a regimului comunist.

”Ați rezolvat-o, dle președinte, dar așa cum le rezolvați dvs pe toate: tardiv, superficial și satisfăcător doar pentru cei din tabăra dvs. Prea târziu, dle președinte, niciun decret de decorare ori de pensionare nu va șterge imaginea cu care veți rămâne în ochii noștri: aceea de complice al regimului îndreptat împotriva cetățeanului. De ieri ori de azi!…”, a mai scris Tăriceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *