Skip to content
Politică

Tăriceanu, săgeți către PNL și USR: Să facem o discuție ca să ne aflăm în treabă?

alde.ro

Co-președintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a lansat, joi, săgeți către PNL și USR, declarând că partidul pe care îl conduce este incompatibil cu celelalte două formațiuni. Afirmația a venit după ce, în aceste zile, a apărut ipoteza unei colaborări între cele trei entități politice.

„A început o forfotă extraordinară. Se încearcă diferite formule politice. Am văzut și oficiali, dar există și demersuri mai puțin oficiale, prin care PNL încearcă să iasă din această situație, ca urmare a rezultatului foarte prost obținut la alegeri și se încearcă agregarea unei majorități așa-numite «de centru-dreapta». Forțele componente nu pot fi definite în mod clar ca de centru-dreapta. USR este, după declara președintele acestei formațiuni, o grupare în care fiecare are propria partitură și propriile idei. N-are niciun pic de ideologie. Nu o spun peiorativ, nu o spun cu malițiozitate. Asta este realitatea politică”, a spus Tăriceanu.

În continuare, Călin Popescu-Tăriceanu s-a referit la demersurile post-electorale, de constituire a unei majorități parlamentare.

„Așteptăm să se valideze mandatele, ca să știm pe ce putem conta. În mod normal, trebuie să discutăm în primul rând cu partenerii noștri de alianță politică cu care am funcționat o bună bucată de vreme, încă din vremea USL-ului – mă refer la PSD. Nu am făcut contacte oficiale cu cei de la PNL, dar am privit diverse semnale și diverse declarații de bună-credință. Senzația mea este că PNL-ul încearcă o soluție prin care să iasă din încurcătură. Sunt demersuri și jocuri politice, dar mai importante sunt alte probleme. Înainte de a discuta cu o persoană, trebuie să vezi dacă ești compatibil cu ea, dacă îmbrățișezi aceleași principii și valori. PNL-ul are nevoie de o clarificare ideologică, politică, de principii, pentru că acesta este și motivul pentru care au pierdut alegerile. Suntem pe poziții foarte îndepărtate – s-a văzut în ultimii 2 ani. Numai să facem o discuție ca să ne aflăm în treabă? Totul este o încercare de a ieși din impas”, a mai zis președintele Senatului.

Nu în ultimul rând, liderul ALDE a ținut să contrazică scenariul în care partidul pe care îl conduce ar prelua PNL și a precizat că fostul ministru Andrei Gerea (vicepreședinte al liberal-conservatorilor) „nu a avut niciun mandat” să vorbească despre așa ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *