Skip to content
Politică

Tăriceanu, scenariu teribil pentru Iohannis

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a vorbit despre alegerile prezidențiale din noiembrie. Acesta a afirmat că prima șansă de a intra în turul II al prezidențialelor o are premierul Victor Ponta.

Întrebat cum vede o eventuală intrare a lui Iohannis în turul II, Tăriceanu a declarat că prezidențiabilul ACL are probleme cu justiția și că există două variante.

Prima variantă, potrivit lui Tăriceanu, ar fi aceea ca instanța să se pronunțe înainte de alegerile prezidențiale privind dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis.

„A doua variantă e să fie constatată incompatibilitatea după ce a fost ales ca președinte și instalat și să spună „știți, îmi pare rău, cinci ani rămân la mandat, pe modelul Băsescu, și apoi vedem după ce termin mandatul”. De aceea, Iohannis cade”, a explicat Tăriceanu.

„Dacă știa că are probleme cu justiția, corect și moral ar fi fost să le spună colegilor nu mă mai desemnați că oricând se poate întâmpla să fiu scos în afara cursei prezidențiale și să vă creez o uriașă problemă”, a  continuat Tăriceanu.

3 comentarii la “Tăriceanu, scenariu teribil pentru Iohannis

  1. Eu sper sa reusiti dvs sa ii intreceti pe toti. Restul, nu prea e cine stie ce de capul lor asa ca nu trebuie bagati in seama prea mult.

  2. Tariceanu stie ce spune. Iohannis se va dovedi un mare fas. In turul doi vor fi Ponta si Tariceanu, iar alegerile vor fi castigate de catre liberal, deoarece nu exista grad de comparatie intre el si psd-ist.

  3. Un presedinte cu un dosar de incompatibiliatate (cazul Iohannis) va determina o lipsa de incredere din partea organizatiilor europene si internationale. Desi e „neamt” nu cred ca o va interesa prea mult pe Merkel in momentul in care raportul pe Justitie nu va fi unul prea bun pt Romania (bilant negativ cauzat tocmai de aceste incompatibilitati).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *