Tăriceanu, scenariu teribil pentru Iohannis

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a vorbit despre alegerile prezidențiale din noiembrie. Acesta a afirmat că prima șansă de a intra în turul II al prezidențialelor o are premierul Victor Ponta.

Întrebat cum vede o eventuală intrare a lui Iohannis în turul II, Tăriceanu a declarat că prezidențiabilul ACL are probleme cu justiția și că există două variante.

Prima variantă, potrivit lui Tăriceanu, ar fi aceea ca instanța să se pronunțe înainte de alegerile prezidențiale privind dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis.

„A doua variantă e să fie constatată incompatibilitatea după ce a fost ales ca președinte și instalat și să spună „știți, îmi pare rău, cinci ani rămân la mandat, pe modelul Băsescu, și apoi vedem după ce termin mandatul”. De aceea, Iohannis cade”, a explicat Tăriceanu.

„Dacă știa că are probleme cu justiția, corect și moral ar fi fost să le spună colegilor nu mă mai desemnați că oricând se poate întâmpla să fiu scos în afara cursei prezidențiale și să vă creez o uriașă problemă”, a  continuat Tăriceanu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: