Skip to content
Politică

Tăriceanu scoate cuțitele la Dragnea. De ce vrea să RUPĂ coaliția

fn24.ro

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, scoate cuțitele la omologul din PSD, Liviu Dragnea. Vedeți mai jos de ce șeful Senatului vrea să RUPĂ coaliția celor două partide.

Partidul lui Tăriceanu a anunțat joi – prin vocea purtătorului de cuvânt Varujan Vosganian – că PSD va avea în ALDE „un oponent” dacă va desființa cota unică de impozitare. Mesajul i-a fost transmis în plenul reunit al Parlamentului ministrului de Finanțe, Ionuț Mișa, potrivit Evenimentului Zilei.

In noul program de guvernare este anuntata, printre alte masuri fiscale si bugetare, una ce va avea un impact asupra tuturor firmelor din Romania, care nu vor mai fi taxate functie de profiturile pe care le obtin ci functie de cifra de afaceri. Ministrul propus al Finantelor, Ionut Misa, a declarat joi la Parlament ca ia in calcul o cota progresiva a impozitului pe cifra de afaceri, in trei trepte: 1%, 2% si 3%, amintește Hotnews.

Misa a precizat ca aceasta cota progresiva porneste de la modul inc are este aplicat acum impozitul pe microintreprinderi. De anul acesta, cota este de 1% pentru „micro” cu cel putin un salariat.

„Vom introduce impozitarea veniturilor pentru toate companiile din Romania, (impozit pe cifra de afaceri) incepand cu 01 ianuarie 2018. Acest impozit va inlocui impozitul pe profit si va avea 2 sau 3 trepte de impozitare”, se scrie in programul de guvernare al Guvernului Mihai Tudose.

Cotele acestor doua-trei trepte de impozitare nu sunt precizate in documentul citat.

Masura va afecta in special afacerile care au cifra de afaceri mare dar lucreaza, din cauza specificitatii sectorului sau a altor factori cu marje mici de profit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *