Skip to content
Politică

UPDATE Votul în Senat s-a încheiat: Tăriceanu scapă de urmărirea penală

UPDATE 18.25

Senatul a votat împotriva încuviințării începerii urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu. Mai exact, 71 de senatori au votat ”împotrivă”, 38 au votat ”pentru”, iar unul s-a abținut.

—————————————————————————————————————————————

Dezbaterea cererii DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale în cazul preşedintelui Camerei superioare a Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu, a început luni, în plenul Senatului.

Tăriceanu susține un discurs prin care se apără în fața senatorilor

Comisia juridică ar fi trebuit să analzieze cererea de urmărire penală raportându-se la criteriile obiective de definire și încadrare a  instituției imunității parlamentare stabilite prin jurisprudența CCR și prin raportul Comisiei Europene prin drept cum e cunoscută Comisia Veneția, aplicabile și în cazul meu.

În raportul sus menționat, Comisia de la Veneția a subliniat că procedurile speciale de ridicare a imunității ce tratează o răspundere ministerială au mai degrabă un caracter politic decât penal, iar atunci când sunt prevăzute în legislațiile naționale, procesul decizional necesită o analiză temeinică bazată pe discernământ politic”, a spus Tăriceanu.

Călin Popescu-Tăriceanu a declarat în cadrul ședinței faptul că senatorii trebuie să întreprindă o evaluare dublă.

Se constată că sesizarea are lacune în privința credibilității demersului”, a adăugat liderul Senatului, conform antena3.ro.

De asemenea, Tăriceanu susține că Parchetul nu i-a cerut niciun punct de vedere în faza premergătoare efectuării actelor de urmărire penală și a acuzat că nu s-a respectat prezumția de nevinovăție în cazul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *