Skip to content
Politică

Tăriceanu se revoltă cu privire la acțiunile DNA: „De ce tocmai acum?”

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, într-o conferinţă de presă, că dezbaterea publică din acestă campanie electorală, care „nu era foarte focalizată pe programele candidaţilor, pe profilurile lor”, a fost deturnată de cazurile recente de corupţie.

„Sunt intrigat de aceste coincidenţe, ca să le numesc aşa, de faptul că în fond toate aceste acţiuni care sunt fie percheziţii, fie audieri la procuratură, fie reţineri, fie arestări, fie ofiţeri acoperiţi au apărut în această campanie electorală şi de unde nici până atunci dezbaterea publică nu era foarte focalizată pe programele candidaţilor, pe profilurile lor, în ultimele două săptămâni bineînţeles că întreaga dezbatere publică a fost deturnată şi nu mai vorbim decât de aceste lucruri pe care le vedem şi le urmărim zilnic”, a spus Tăriceanu, citat de Mediafax.

El a adăugat că justiţia trebuie să îşi facă datoria, însă a întrebat de ce aceste dosare, unele foarte vechi, au trebuit să apară chiar acum, în campania electorală.

„Sigur că justiţia trebuie să îşi facă datoria fără niciun fel de îngrădire, dar având în vedere că unele dintre dosare sunt foarte vechi, stau în sertare, nu pot să nu îmi pun întrebarea de ce tocmai acum au trebuit să apară şi să constatăm că va exista probabil o distorsiune majoră nu numai a campaniei în sine, dar probabil şi a rezultatului din lipsa posibilităţilor pe care publicul le va avea să analizeze în mod mai clar candidaţii la aceste alegeri prezidenţiale. Şi trebuie să ne gândim totuşi că preşedintele ţării prin funcţia şi prin poziţia pe care o ocupă în stat joacă un rol extrem de important în deciziile care se răsfrâng nu numai asupra ţării, ci până la urmă ajung la fiecare cetăţean. Regret că se întâmplă această situaţie în România. Cred că este într-adevăr unic din 1990 până în prezent să se fi întâmplat o astfel de situaţie”, a spus Tăriceanu.

3 comentarii la “Tăriceanu se revoltă cu privire la acțiunile DNA: „De ce tocmai acum?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *