Skip to content
Politică

Tăriceanu și inflația. Virgil Popescu răbufnește: Declarație foarte cinică și ipocrită! EXCLUSIV

facebook.com

Vicepreședintele PNL Virgil Popescu a acordat marți seară o declarație pentru PSnews.ro, în care l-a taxat pe președintele ALDE, Călin Popesacu-Tăriceanu, după ce acesta afirmase în aceeași zi că „de inflație n-a murit nimeni”.

CITIȚI ȘI: Inflația, la maximul ultimilor 5 ani. Tăriceanu nu e îngrijorat

" "

Concret: deputatul de Mehedinți a ținut să-i amintească președintelui Senatului de a doua jumătate a anilor ’90, când Tăriceanu era ministru al Industriilor în guvernarea CDR, iar inflația atingea niveluri alarmante, scăzând drastic nivelul de trai.

„Nu știu dacă domnul Călin Popescu-Tăriceanu își aduce aminte de anii 1996-2000, când era ministru al Industriilor și când aveam o inflație și dobânzi bancare de 100%. E adevărat: n-a murit nimeni (sau poate nu știm noi!), dar lumea a trăit prost. Și lumea trăiește din ce în ce mai prost când e vorba de inflație. Deci pot fi de acord că e o declarație foarte cinică și ipocrită să spui că n-a murit nimeni de inflație, în condițiile în care tu ești conștient de faptul că, odată ce crește inflația peste un anumit prag, puterea de cumpărare a oamenilor scade. Asta înseamnă că oamenii trăiesc mai prost”, a punctat Virgil Popescu.

În altă ordine de idei: vicepreședintele Comisiei de industrii din Camera Deputaților l-a acuzat pe șeful Senatului că fuge de răspunderea pe care ar trebui s-o aibă, în calitate de lider al coaliției guvernamentale PSD-ALDE.

„Mi se pare că domnul Călin Popescu-Tăriceanu ia în joacă inflația, fuge de răspunderea pe care ar trebui s-o aibă guvernul PSD-ALDE și dă vina pe BNR. Văd că spune că BNR-ul face politica monetară și din cauza asta a crescut inflația. Or, când mărești salariile bugetarilor mai mult decât productivitatea muncii și toată lumea îți spune (și BNR-ul, și opoziția, și sindicatele, și patronatele), dar tu nu iei în calcul avertismentele, atunci ești clar direct răspunzător față de acest lucru.

Ei au mărit salariile, dar a crescut inflația. Evident, au crescut prețurile și, evident, puterea de cumpărare a oamenilor a scăzut. Iar asta spune și Institutul Național de Statistică: faptul că puterea de cumpărare a oamenilor a scăzut în ianuarie faă de decembrie. Or, ce rost mai are să mărești salariile, dacă puterea de cumpărare scade? Deci, exact așa cum am spus, și la pensii, și la salarii o să se vadă că, de fapt, oamenii iau în buzunar mai mulți bani, dar cumpără cu acei bani mai puține lucruri decât puteau cumpăra acum o lună sau două”, a încheiat Popescu.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *