Skip to content
Politică

Tăriceanu: Soluția corectă ar fi fost ca după ruperea USL să fie alegeri

Preşedintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu a declarat  că niciun primar din PNL nu a fost întrebat, la ruperea USL, din ce partid vrea să facă parte.

‘La ruperea USL niciun primar din PNL nu a fost întrebat ce vrea să facă, dacă e bine, optează sau nu. Eu cred că cei care au fost primari liberali pe lista USL trebuie, în mod normal, să poată să opteze ce vor să fie în continuare. (…) Ordonanţa dată astăzi pune în acord legislaţia cu realitatea politică. La alegerile din 2012, 70% din aleşii locali au participat pe listele USL, structură care astăzi nu mai există. Prin urmare, noi îi obligăm pe primari să rămână cu o etichetă care nu mai corespunde niciunei realităţii’, a spus Tăriceanu. 


‘Cel mai corect ar fi fost următorul lucru. Cred că ar fi trebuit luată o decizie foarte serioasă şi dramatică după desfiinţarea USL. Ar fi trebuit provocate alegeri parlamentare, pentru că şi parlamentarii au fost aleşi pe listele USL, şi alegeri locale. Acest lucru în condiţii normale nu poate fi justificat, să provocăm alegeri anticipate pentru acest lucru’, a explicat preşedintele PLR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *