Skip to content
Politică

Tăriceanu spulberă miturile din jurul cazului Vîntu-Olteanu. Bomba dezamorsată de fostul premier

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, spulberă miturile din jurul cazului Sorin Ovidiu Vîntu (SOV)-Bogdan Olteanu. Bomba dezamorsată de fostul premier PNL.

Al doilea om în stat a fost prezent, vineri seară, în platoul Antena 3, unde l-a criticat vehement pe SOV, amintind de campaniile de presă duse de Realitatea TV (pe vremea când era deţinută de Vîntu) împotriva PNL, a prim-ministrului Tăriceanu şi a guvernului condus de către acesta.

„Personajul este prea bine cunoscut. Pe mine mă miră că astăzi un om care a distrus viaţa a zeci de mii de oameni din România, prin escrocheriile pe care le-a făcut, şi care a fost condamnat şi înainte de 1989 pentru delicte de drept comun, şi după ’89, ajunge să fie denunţător credibil (după cum vedem). Astea sunt informaţiile care au apărut în presă, în mod public. Toate aspectele denunţate se leagă de persoana lui. Nu cred că este absent în această istorie. E foarte interesantă această poveste cusută cu multă, multă aţă albă”, a afirmat Tăriceanu.

Co-preşedintele ALDE a dezvăluit că a aflat despre tot acest scandal cu o zi înainte să izbucnească în presă.

„Am avut surpriza alaltăieri (cu o zi înainte de a apărea în public informaţia referitoare la această delaţiune) să aflu despre acest lucru. Nu pot să vă spun cum, dar am aflat cu o zi înainte despre această chestiune care urmează să iasă public. Ea a fost, probabil, scursă în anumite medii, în mod controlat. Erau o serie de persoane iniţiate, şi din media. Nu pot să vă spun mai mult. Aşa cum jurnaliştii au sursele lor, aşa am şi eu sursele mele de informaţii”, a relatat Tăriceanu.

Acelaşi Călin Popescu-Tăriceanu a negat că ar fi avut relaţii cu Sorin Ovidiu Vîntu.

„Acest lucru este extraordinar de puţin verosimil, în condiţiile în care Sorin Ovidiu Vîntu, cu tot grupul lui de firme (media şi nemedia), a atacat, începând din 2005, cu o virulenţă extremă (care n-avea nimic de a face cu deontologia jurnalistică) PNL-ul şi pe mine, personal. A făcut campanii de presă, a încercat să ne facă praf. Acest lucru a durat până în 2008. Vîntu era una din uneltele pe care fostul preşedinte Băsescu le folosea. Era foarte apropiat de preşedinte. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care ne-a atacat”, a rememorat liderul ALDE.

Totodată, preşedintele Senatului a amintit de scandalul legat de încercarea lui Sorin Ovidiu Vîntu de a acapara 8% dintre acţiunile Petrom.

„A existat un scandal public în legătură cu încercarea lui Vîntu de a pune mâna pe procentul de 8% acţiuni de la Petrom. Prin legea de privatizare a Petrom, era prevăzut ca un pachet de 8% din acţiuni să fie vândut salariaţilor. Când eram prim-ministru, m-am trezit cu un proiect de hotărâre de Guvern, prin care un pachet de 8% urma să fie vândut nu salariaţilor, ci Asociaţiei Salariaţilor din Petrom, în spatele căreia se aflau domnul Vîntu şi domnul Luca (fostul sindicalist Liviu Luca, recent condamnat la închisoare cu executare, alături de SOV – n.r.). Sigur că am avut nişte informaţii prealabile că se va încerca această mişcare. Acesta este rolul final pe care ar trebui să-l aibă serviciile de informaţii. În şedinţa de Guvern respectivă, am refuzat adoptarea acestei hotărâri de Guvern, care nu respecta legea de privatizare şi care urma să le creeze un avantaj celor doi. Surpriza a fost ca, peste câteva luni, să mă trezesc cu acelaşi proiect de hotărâre de Guvern pe masă. Hotărârile de Guvern nu sunt elaborate de cabinetul premierului, ci de ministere. Pentru a doua oară, am refuzat să promovez acea hotărâre de Guvern. Ulterior, procuratura a făcut şi o anchetă, au fost cerute stenogramele şedinţelor de Guvern”, a detaliat Călin Popescu-Tăriceanu.

 

1 comentariu la “Tăriceanu spulberă miturile din jurul cazului Vîntu-Olteanu. Bomba dezamorsată de fostul premier

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *