Skip to content
Societate

Tăriceanu spune că dosarul în care era acuzat că a luat mită un milion de euro de la SOV a fost clasat „noaptea ca hoții”

Cotidianul
​Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spune că a aflat din presă că dosarul în care era acuzat că ar fi luat mită un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vântu, pentru numirea guvernatorului Deltei, a fost clasat încă din vara trecută, potrivit Hotnews.
Mulțumesc pe această cale presei, fără ale cărei demersuri către DNA nu aș fi aflat prea curând că dosarul în care mi se imputa o șpagă de un milion de euro de la Sorin Vîntu pentru a-l numi, în calitate de premier, pe ziaristul Liviu Mihaiu guvernator al Deltei s-a clasat încă din vara trecută. În cea mai deplină muțenie, <<noaptea, ca hoții>>. Și asta, după ani buni în care și eu și gazetarul am fost tăvăliți prin noroi de către mașina de zgomote a doamnei Kovesi, inclusiv după clasare„, a scris pe Facebook, Tăriceanu.
El mai spune că dosarul a fost închis pentru că „fapta nu există” și „nu este prevăzută de legea penală, ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”.
Apropo, o fi vreo întâmplare că acest dosar a fost închis nu mult după revocarea doamnei Kovesi, după ce au dispărut, probabil, presiunile de sus asupra procurorilor care instrumentau „cazul”? Doar întreb…(…) Mai e ceva de comentat?„, scrie președintele Senatului.
Tăriceanu mai spune că este clar că dosarul a fost instrumentat politic: „Ținta am fost eu, în calitatea mea de om politic, de președinte de partid aflat la guvernare, de potențial candidat la prezidențiale„.
Reacția sa vine după ce, potrivit G4media, DNA a clasat dosarul actualului președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în care omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu acuza faptul că i-a dat mită un milion de euro fostului premier ca să îl numească, în 2008, pe jurnalistul și ONG-istul Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunării. Decizia de clasare s-a dat încă din august anul trecut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *