Skip to content
Politică Știri

Tăriceanu spune că Iohannis trebuie să-l revoce pe Lazăr: Președintele are o serioasă problemă de credibilitate când vorbește de independența justiției

Featured Video Play Icon
Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat joi la Digi24, că președintele Klaus Iohannis are o serioasă problemă de credibilitate când vorbește de independența justiției, atâta timp cât îl ține în brațe pe procurorul general Augustin Lazăr, pe care l-a catalogat drept „un zelos al regimului comunist”, pentru că „i-a refuzat în repetate rânduri eliberarea lui Iulius Filip în contextul în care legea îi permitea”. Acesta a cerut, totodată, revocarea lui Augustin Lazăr de la conducerea Parchetului General, informează hotnews.ro.
Tăriceanu a spus că președintele Iohannis a intrat în campanie prin acest referendum privind justiția și că nu i se „pare corect să participăm la un spectacol mediatic”.
Președintele are o serioasă problemă de credibilitate când vorbește de independența justiției, cum poate să îl lase pe procurorul general care a participat la represiunea disidenților. Pun în discuție autoritatea morală a președintelui (…) atâta timp cât îl ține în brațe pe Augustin Lazăr„, a spus Tăriceanu.
Tăriceanu a spus că președintele României „trebuie să îl revoce pe Augustin Lazăr”, pentru că altfel ” degeaba discutăm despre justiție corectă”, subliniind că i se „pare rău de tot pentru România să avem astfel de personaje cheie în justiție”.
El nu a fost un personaj pasiv, el era un zelos al regimului, asta e problema pe care o văd„, a declarat liderul ALDE, adăugând că Lazăr „a semnat niște hârtii vitale pentru un om

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *