Skip to content
Politică

Tăriceanu spune de ce nu o susține pe Kovesi în Europa: Respect UE prea mult ca să o las să sufere o asemenea umilință

Antena3

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este împotriva numirii Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror general european, susținând că nu o recomandă nici calitățile morale, nici cele profesionale.

”Mai în glumă, mai în serios, (sunt împotriva L.C. Kovesi – n.r.) pentru că respect UE prea mult ca să o las să sufere o asemenea umilință.
Dincolo de asta, această numire se face în cel mai politic mod posibil: vot în comisiile din Parlamentul European (PE) și apoi negociere politică între Comisia Europeană și negociatori numiți de PE. Totul politic! Totul făcut de cei care ne spun că politizăm Justiția. Cum nu vedem acest dublu standard?
Doamna Kovesi nu aare calitățile morale sau profesionale să ocupe această funcție. Doamna Kovesi este produsul de marketing al serviciilor de informații, române și străine. Mai nou, doamna Kovesi este ceea ce domnul Iohannis numește ”un penal””, a declarat Tăriceanu pentru evz.ro.

În privința subiectului ”fierbinte” al justiției, președintele Senatului consideră că în ultimii 10-12 ani s-au făcut multe abuzuri, totul fiind orchestrat de ”statul paralel”.

”Noi încercăm să-i ”disponibilizăm” doar pe cei care au transformat justiția în terenul lor de joacă din fundul curții. Statul paralel este cel care are de fapt ceva cu justiția, pentru că simte că își pierde pârghiile de control. Pentru că asta înseamnă să piardă adevărata putere! Și atunci reacționează. Prin partide politice gen USR, pe care le-au creat în acest scop, prin asociații civice pe care le finanțează, prin lideri de opinie pe care îi manipulează sau îi plătește, prin întreținerea unui scandal permanent care duce la o lehamite și o oboseală a românilor, dar și la deturnarea atenției de la temele cu adevărat importante.
Marea majoritate a noastră ne dăm seama acum că în ultimii 10-12 ani în România au fost săvârșite grave abuzuri în justiție”, a mai spus Călin Popescu Tăriceanu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *