Skip to content
Politică

Tăriceanu: ”Timmermans trebuia să își dea demisia!” Șeful ALDE, enervat că oficialul Comisiei Europene avertizează Bucureștiul

http://inquamphotos.com

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, că scrisoarea de amenințare a lui Frans Timmermans la adresa bucureștiului, este doar o strategie de campanie ‘pe persoană fizică’, scrie b1.ro.

Șeful ALDE îi cere chiar și demisia prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, pe care îl acuză de lipsă de etică.

„Domnul Timmermans este în campanie electorală şi el. În mod normal, domnul Timmermans trebuia să îşi dea demisia din calitatea de membru al Comisiei, de prim-vicepreşedinte, ca să intre în campanie, pentru că există şi un angajament etic al membrilor Comisiei că nu fac politică. Deci, vrea să facă politică, îşi dă demisia şi face campanie. E dreptul lui, dar nu în calitate de comisar european. Scrisoarea Comisiei dovedeşte lipsă de obiectivitate, lipsă de informare şi un amestec nepermis, încălcându-se principiul separaţiei puterilor, pentru că una din recomandări este să nu se promulge Codul penal şi Codul de procedură penală care au fost adoptate de Parlament. Eu cred că dacă vreun politician în ţara lui de origine ar face astfel de declaraţii ar fi sancţionat imediat şi foarte drastic„, a declarat Tăriceanu.

Amintim că prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a trimis o scrisoare către preşedintele Klaus Iohannis, prim-ministrul Viorica Dăncilă şi preşedinţii celor două camere ale Parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea, în care ameninţă, în premieră, cu declanşarea Articolului 7 împotriva României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *