Skip to content
Politică

Tăriceanu trage un semnal de alarmă: „Procuratura care lucrează mână-n mână cu serviciile …”

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, aflat vineri într-o conferință de presă la Slatina, a declarat că România are „un gen de democraţie originală”, cu servicii secrete puternice care lucrează „mână în mână” cu procurorii, ceea ce îndepărtează ţara noastră de ideea statului de drept şi o apropie de modelul din Rusia.

La noi este un gen de democraţie originală, care se apropie de democraţia din Rusia, adică, democraţia din Rusia este construită pe modelul servicii secrete puternice care dau tonul, procuratura care lucrează mână-n mână cu serviciile şi acesta este modelul pe care îl copiem în România. Acesta nu este stat de drept. N-are nimic de-a face cu statul de drept„, a spus preşedintele Senatului, într-o conferinţă de presă, potrivit news.ro

Tăriceanu susţine că el este printre politicienii care consideră că trebuie combătută corupţia, care reprezintă „o plagă”, dar acest demers nu trebuie să presupună şi încălcarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

După cum vedem, Curtea Constituţională este nevoită să intervină şi să pună lucrurile în ordine, pentru că în România ceea ce s-a întâmplat a fost o deraiere de la normele de drept constituţional prin care serviciile secrete au fost transformate în instrumente de anchetă penală. Ancheta penală în statul de drept este făcută de organele judiciare, iar serviciile secrete nu fac parte din aceste structuri”, a comentat Tăriceanu recentul scandal al interceptărilor, după decizia CCR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *