Skip to content
Politică

Tăriceanu trece la atac: Circ din partea lui Grindeanu!

reportervirtual.ro

Călin Popescu Tăriceanu a declarat joi despre situația în care se află premierul Grindeanu și lipsa de sprijin politic cu care se înfruntă premierul. De asemenea, a vorbit despre planurile coaliției PSD – ALDE în legătură cu eventualitatea unei moțiuni de cenzură.

Astăzi am avut o rundă de consultări cu conducerea PSD. În fața situației inedite în care ne aflăm este clar că ,premierul se agață de funcțe prin orice modalitate. Este de Cartea Recordurilor. Exemplele din Marea Britanie, ale lui Margret Thatcher și Tony Blair, sunt exemplele unde premierii și au depus demisia după ce nu au mai avut sprijin din partea miniștrilor sau a partidului din care faceau parte.

Circ din partea lui Grindeanu, care ar trebui să înțeleagă că demisia este doar ca este o soluție politică și constituțională. O altă situație este moțiunea de cenzură, care împreună cu colegii de la PSD se va valida săptămâna viitoare. Criza polică trebuie scurtată cât mai repede. Mă bucur că există înțelegere comună. De asemenea, trebuie  precizat pentru toată lumea de ce se retrage sprijinul politic al unui partid:

  1. Ține de incapacitatea de a conduce Guvernul. – gestiunea unui executiv necesită o anumită capacitate de care dl Grindeanu nu a dat dovadă și care se observă prin nerealizarea proiectelor.
  2. O agendă politică total divergentă față de cea a coaliției, astel că încrederea nu mai poate exista.”, a transmis președintele Senatului.

Despre moțiunea de cenzură politicianul a transmis că se va discuta de luni, cel mai probabil fiind comunicat după ședința care va avea loc.

La final, Tăriceanu a refuzat să răspundă la întrebările care speculau posibilitatea acestuia de a fi propus drept prim-ministru în locul lui Grindeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *