Skip to content
Politică

Tăriceanu-un Pinocchio al politicii românești. DNA scoate la iveală noi dovezi

Comisarul.ro

Noi detalii ies la iveală din dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu, instrumentat de către procurorii DNA. Doi oameni de afaceri israelieni vorbeau despre Tăriceanu, folosind un nume de cod specific „Citroen„, susţin anchetatorii.

Este vorba despre dosarul Ferma Băneasa, în care Călin Popescu Tăriceanu este judecat pentru mărturie mincinoasă, iaș la  dosar apar și interceptări, în care fostul premier stabilește o întâlnire cu consultantul Tal Silberstein, de asemenea audiat în dosar.

Președintele Senatului este acuzat că a mai făcut declarații necorespunzatoare adevarului și nu a spus tot ce știe în legatură cu relația avută cu inculpații Tal Silberstein, Dan Catalin Andronic și Remus Truică, cu întâlnirile și discuțiile purtate cu acesta din urmă referitor la taxele notariale privind tranzacționarea imobilelor menționate și modalitatea de dobândire și valorificare a bunurilor revendicate.

„Domn: Anunţă-mă după întâlnirea cu….la unu…cum a fost.

Tal Silberstain: Desigur. Şi am…ieri am avut…auzi, Citroenul mi se pare real, ce să-ţi spun?

Domn: Da. Trebuie. ( neinteligibil)…de situaţia asta. Nu este îndeajuns.

Tal Silberstain: E clar. De aceea mă şi duc să vorbesc despre asta la unu„, se arată în interceptări, potrivit rtv.ro

Potrivit DNA, Tăriceanu  a mințit în momentul în care a fost întrebat de anumite aspecte esențiale, privind retrocedarea nelegală a unei suprafețe din Pădurea Snagov și a Fermei Băneasa, provocând autorităților îngreunarea  tragerii la raspundere penala a inculpatilor cercetati in dosarul trimis in judecata.

Astfel, Tariceanu a sustinut în mod nereal că nu a avut cunoștință despre retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafețe de teren în Băneasa (fosta ferma regala) și Snagov (trunchiul de padure Fundul Sacului), despre implicarea inculpatilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi și a altor persoane în procedurile de retrocedare și nici despre actele de vânzare-cumparare vizând aceste bunuri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *