Skip to content
Politică

Tăriceanu va fi audiat de Comisia Juridică din Senat

http://i/nquamphotos.com

Săptămâna viitoare, marți, Calin Popescu Tăriceanu va fi audiat de către Comisia Juridică din Senat după ce procurorii DNA au cerut Parlamentului încuviințarea urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu.

Anterior, procurorul-şef al DNA a trimis procurorului general Augustin Lazăr un referat în vederea sesizării Senatului pentru formularea unei cereri de efectuare a urmăririi penale pentru infracţiunea de luare de mită (ar fi cerut şi primit 10% din valoarea contractelor Microsoft) presupus a fi săvârşită de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, în perioada în care a fost premier (2004-2008).  Ulterior, Parchetul General a trimis la Senat solicitarea procurorilor anticorupție.

Ancheta DNA ar avea legătură cu dosarul Microsoft. Numele lui Tăriceanu a mai fost legat de acest dosar.

Dosarul Microsoft a fost clasat de DNA la începutul anului 2018 întrucât procurorii au considerat că faptele s-au prescris. Ulterior, Procurorul General a dat curs unei solicitări făcute de România Curată de a deschide un recurs în interesul legii pentru clarificarea termenului de prescripție.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *