Skip to content
Politică

Tăriceanu, veste proastă pentru PNL: încă un parlamentar liberal se va alătura ALDE

hunedoaralibera.roCotidianul

Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a anunțat duminică, în cadrul unei conferințe de presă, că săptămâna viitoare, în formațiunea sa politică va veni încă un parlamentar liberal.

Citiți și UPDATE Zamfir: Orban, cel mai rușinos președinte! / Fostul senator liberal s-a alăturat ALDE

Concret, în conferința de presă comună cu Daniel Zamfir, proaspăt membru al ALDE, Tăriceanu a afirmat că în săptămâna ce urmează, încă un parlamentar al PNL va veni alături de partidul său, însă nu a dorit încă să îi dezvăluie numele, informează News.ro.

“Ei (cei care au plecat din PNL – Nn.r.) se raportează la esenţa unui partid. Esenţa unui partid este definită de modul cum te raportezi la valorile pe care le promovează. Partidul acesta (PNL – n.r.), şi nu vreau să reiau acest lucru, s-a depărtat de la valorile nu numai liberale, ci şi ale democraţiei. Săptămâna aceasta (săptămâna viitoare – n.r.), vă spun, dar nu vreau să vă dau ştirea de acum, va mai fi un parlamentar liberal care îşi va anunţa trecerea la ALDE”, a spus Tăriceanu.

Totodată, șeful ALDE a afirmat că PNL-ul nu face altceva decât să se îndepărteze de principiile liberale și să închidă ochii în fața abuzurilor.

“Evoluţia PNL, care din 2014 nu a făcut decât să confirme că a abandonat principiile liberale, se vede în ultima perioadă când PNL a dovedit nu numai că închide ochii în faţa abuzurilor, dar este şi un susţinător al acţiunilor represive. A fi liber te defineşti când promovezi valorile liberalismului şi PNL nu o mai face. Este mai mult decât o involuţie, PNL a devenit partidul sistemului şi binomului. Că sunt persoane la vârf care au fost şantajate, nu mă interesează, partidul e inert”, a mai adăugat Tăriceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *