Skip to content
Politică

Tăriceanu vrea AMNISTIE, dar îl fierbe pe Dragnea! CONTRELE de la vârful PSD-ALDE EXCLUSIV SURSE

news.ro

Prins în urzelile războiului total cu Gabriela Firea, război care cutremură întregul PSD din temelii, amenințând să rostogolească ancheta Dosarului ”10 August” până la ministrul Internelor, Carmen Dan, și chiar mai sus, până la liderul suprem, periclitându-i astfel poziția, șeful PSD-ist Liviu Dragnea continuă să întâmpine probleme și la vârful coaliției, în relația cu ”aliatul” Călin Popescu-Tăriceanu.

La adăpostul săgeților otrăvitoare adresate controversatului Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, după gestul incalificabil al acestui condamnat în primă instanță (8 ani de închisoare cu executare), de a posta pe Facebook fișa medicală confidențială a unui protestatar, Tăriceanu tărăgănează din nou, potrivit surselor PSnews.ro, negocierile vizând mult dorita OUG privind amnistia și grațierea, care reprezintă adevăratul deziderat politic al infractorului dublu condamnat Liviu Dragnea.

Cronica unor tratative subterane

Motivațiile lui Tăriceanu sunt multiple. În primul rând, Dragnea e mai slab și mai contestat ca niciodată, iar oferta de a i se aloca viitorul statut de unic prezidențiabil al coaliției PSD-ALDE nu-l poate duce de nas pe Tăriceanu, care știe foarte bine că nici teleormăneanul, și nici alt PSD-ist, indiferent de nume (baronul Niculae Bădălău sau oricare altcineva), nu-i poate garanta pe bune așa ceva. Mai mult chiar, șeful Senatului știe că, indiferent dacă Dragnea va fi sau nu debarcat, va fi sau nu condamnat, șansele sale de a deveni, finalmente, unicul prezidențiabil al PSD-ALDE sunt mai mult decât infime. În al doilea rând, Tăriceanu intenționează să capete mai mult decât deține cu prilejul viitoarei remanieri guvernamentale, pe care Dragnea o clocește în această toamnă: vrea noi sinecuri guvernamentale bănoase pentru apropiații săi, ceea ce teleormăneanul e dispus să ofere, la pachet cu statutul de prezidențiabil (care am văzut cât de sigur este!), dar doar în schimbul acceptării Ordonanței de Urgență amintite.

Tăriceanu și Toader vor anumite modificări în OUG

Ordonanță care a fost deja redactată (de ”specialiștii” PSD) și care, potrivit surselor citate, le-a fost deja prezentată lui Tăriceanu și ministrului Justiției, Tudorel Toader, cei doi nefiind de acord cu mai multe aspecte ale acesteia, prea ”pe față”, de care însă Dragnea se ține cu dinții, disperat să-și salveze libertatea, averea și cariera. E bine de știut că Tăriceanu este, în spatele ușilor închise ale negocierilor cu Dragnea, un susținător al amnistiei, însă el se încăpățânează să câștige cât mai mult din aceste tratative, forțându-i în permanență mâna lui Dragnea.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *