Skip to content
Politică

Care este obiectivul economic la care visează Tăriceanu

Candidatul independent la prezidenţiale, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că România trebuie să ajungă a şaptea ţară din Europa, printr-un program naţional de anvergură.

Tăriceanu susţine că este pregătit să îşi asume un proiect naţional care să facă din România a şaptea ţară din Europa în domenii precum sănătatea, produsul intern brut pe locuitor sau învăţământ.

„Iohannis a spus că vrea o Românie altfel. Şi eu vreau o altfel de Românie, dar ce fel de Românie? Eu vreau ca România să ajungă a șaptea țară din Europa, ca putere economică și ca influență. De ce a șaptea țară? Dintr-un motiv foarte simplu. Suntem a șaptea țară ca teritoriu și a șaptea țară ca populatie. Suntem cea mai mică țară dintre țările mari și cea mai mare țară dintre țările mici. Dar suntem a șaptea țară ca greutate, dacă vreți, așa cum ne-a dat-o Dumnezeu din Europa. În momentul de față, în toate clasamentele europene cu privire la bunăstare, la produsul intern brut pe locuitor, în orice domeniu, că vorbim de sănătate, că vorbim de învățamânt, suntem pe ultimele locuri, cam pe penultimul loc. Este o situație cu care eu vă spun că nu mă împac. Nu mi se pare normal’’, a declarat Tăriceanu.

Totodată, liderul PLR susţine că Traian Băsescu este responsabil pentru că România se află acum pe ultimele locuri din Europa în toate domeniile.

„De 10 ani, România este măcinata permanent de scandaluri, de certuri, de dispute, care sunt alimentate, din păcate, chiar de președintele României, cel care ar fi trebuit să propună un proiect național”, a mai spus Tăriceanu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *