Skip to content
Internațional Societate

Tarifele impuse de Donald Trump lovesc în exportul fabricilor auto germane din SUA. Care este prejudiciul

Producătorii auto germani au cerut luni eliminarea tarifelor comerciale, pentru menținerea locurilor de muncă în Europa și Statele Unite, în condițiile în care asociația industriei auto din Germania a anunțat că exporturile de automobile germane din Statele Unite în China au scăzut cu 37% în 2018.

Conflictul comercial dintre Statele Unite și China are un efect advers asupra industriei germane de automobile, care are patru fabrici auto mari și 118.000 de angajați în SUA, potrivit asociației auto germane VDA, scrie Profit.ro.

Producătorii germani au livrat anul trecut 95.000 de vehicule ușoare, inclusiv SUV-uri, fabricate de BMW și Mercedes-Benz, din Statele Unite și China, în scădere de la 150.000 în anul 2017.

În total, producătorii germani au fabricat 750.000 de vehicule la fabricile americane, dintre care 56% au fost exportate în Europa și China, în timp ce aproximativ 470.000 de vehicule produse de constructorii germani au fost importate în SUA din Europa.

Evoluțiile recente au dovedit încă o dată că industria auto și locurile de muncă pe care le asigură depind în mare măsură de un comerț liber și corect. De aceea suntem foarte îngrjorați de direcția luată de politica comercială americană din 2017. Trebuie să ținem cont întotdeauna că UE și SUA reprezintă împreună 50% din comerțul mondial”, a declarat Klaus Braeunig, director general al VDA, la salonul auto de la Detroit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *