Skip to content
Europa

Ţările baltice au oprit importurile de gaz rusesc

Facebook

Țările Baltice au oprit importurile de gaz rusesc. Astfel, Letonia, Lituania și Estonia au renunțat la importurile de gaze rusești și la contractele cu Federația. Anterior, doar Lituania comunicase intenția de a renunța la contractele pentru importurile de gaz din Federația Rusă.

„De la 1 aprilie, gazele naturale rusești nu mai circulă în Letonia, Estonia și Lituania (…) Dacă mai existau îndoieli cu privire la faptul că ar putea exista vreo încredere în livrările din Rusia, evenimentele actuale ne arată clar că nu mai există încredere”, a anunțat Uldis Bariss, CEO-ul Conexus Baltic Grid, la un post de radio leton.

Conexus Baltic Grid este compania ce stochează și realizează transportul gazelor rusești în Țările Baltice, notează Antena 3. Președintele lituanian a anunțat că țara pe care o conduce va renunța la contractele privind importurile de gaze din Rusia în cursul săptămânii trecute, iar la acel moment a îndemnat și țările europene să îi urmeze exemplul.

Peședintele rus Vladimir Putin le-a cerut statelor care au contracte cu Rusia pentru importul de gaze să plătească în ruble. Decizia acestuia vine în contextul în care Occidentul a impus sancțiuni dure Rusiei, după ce a început invazia din Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *