TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023

foto: Facebook / Tarom
Sursa foto: Facebook / Tarom
Compania națională TAROM așteptă acordul de la Comisia Europeană pentru un ajutor de 80 de milioane de euro, în timp ce ministrul Transporturilor caută investitori în Golful Persic. 2023 a fost cel mai bun an de după pandemie în ceea ce privește transportul de pasageri în România, timp în care compania națională a transportat un număr de pasageri similar celui din 2022.

TAROM a transportat anul trecut aproximativ 2,3 milioane de pasageri, potrivit informațiilor companiei transmise la solicitarea Economica.net.

Este un nivel similar celui realizat în 2022, când compania națională a transportat 2,32 milioane de pasageri. Informațiile exacte vor fi detaliate după auditarea situațiilor financiare, ne-a mai transmis compania.

2023 a fost un an record pentru traficul de pasageri. Peste 24,5 milioane de pasageri s-au îmbarcat și au fost debarcați pe aeroporturile din toată țara, un record și cu 6% mai mult față de traficul înregistrat în 2019, an de referință, care nu a fost marcat de efectele pandemiei, arată datele Asociației Aeroporturilor din România.

Cu 2,3 milioane de pasageri transportați în 2023, operatorul aerian de stat se află pe locul trei în topul companiilor din România. Cei mai mulți pasageri i-a transportat Wizz Air: 13 milioane, în timp ce Ryanair a transportat 3,1 milioane de pasageri.

Pe locul patru se află HiSky, care a transportat 1,6 milioane de pasageri.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a făcut parte din delegația care s-a deplasat săptămâna trecută în Qatar și Emiratele Arabe Unite, unde a căutat investitori pentru TAROM.

„Şi căutăm acest lucru, nu am de ce să mă ascund şi sper să şi găsim. Probabil că pe finalul lunii aprilie se va primi acordul pentru ajutorul de la Comisia Europeană de care se vorbeşte de aproape trei ani de zile. Dar e un pas. TAROM are nevoie de mai mult pentru a se înscrie pe un trend ascendent”, a menţionat atunci Grindeanu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: