TAROM ratează intrarea pe profit în 2024, ca și plata unei rate la ajutorul de stat. Care e planul Guvernului 

foto: Facebook / Tarom
Sursa foto: Facebook / Tarom

Compania aeriană națională TAROM a notificat Ministerul Transporturilor că nu poate achita o rată scadentă luna viitoare, în cuantum de 8,22 milioane lei, dintr-un împrumut contractat de la Banca Transilvania pe o perioadă de 6 ani și garantat de stat.

Deși avea banii destinați ratelor și dobânzilor aferente împrumutului, pentru că îi fusese majorat capitalul social cu suma respectivă prin bugetul pe 2023,T AROM a cheltuit banii respectivi, iar acum Ministerul Transporturilor are de gând să majoreze din nou capitalul companiei cu aceeași sumă, conform datelor autorităților, analizate de Profit.ro. Banii vor fi luați acum din sumele alocate unui centru logistic pentru Aeroportul Internațional Timișoara – Traian Vuia.

De ce este important: Compania se află în prezent în plin proces de restructurare și reorganizare, urmând un plan de măsuri de reducere a costurilor, de evaluare și redimensionare a personalului, de optimizare a flotei și restructurare a rețelei de rute. În pofida unei pierderi preliminare de 304 milioane lei pentru 2022 și a unei pierderi brute a companiei estimate pentru acest an la 62,4 milioane de lei, conform planului de restructurare actualizat, guvernanții promiteau ca TAROM să treacă pe profit chiar de anul viitor.

Ultimul an în care compania aeriană a înregistrat profit a fost 2007. Pentru 2024, în mod optimist, compania estimează un profit de 10 milioane lei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: