Skip to content
Economie Societate

Tarom și Complexul Energetic Oltenia vor putea primi ajutoare de stat. OUG privind acordarea lor a fost publicată în Monitorul Oficial

Inquam Photos / Octav Ganea
Ordonanța de Urgență privind acordarea unor ajutoare de stat de salvare este una dintre cele 25 aprobate săptămâna trecută, care a fost publicată marți în Monitorul Oficial. Actul normativ prevede acordarea unor împrumuturi din Trezorerie de 195 milioane lei către compania Tarom și de 2,2 miliarde lei către Complexul Energetic Oltenia.
Dacă nu o dădeam (n.r.OUG), atunci aveam şanse 99% ca să se închidă acele companii„, a declarat zilele trecute ministrul Economiei Virgil Popescu.
Acesta s-a dus la începutul săptămânii la Bruxelles pentru a discuta despre aceste ajutoare de stat cu comisarul pentru Concurenţă, Margrethe Vestager.

Aceste împrumuturi nu pot fi acordate fără aprobarea Comisiei Europene. În termen de şase luni de la acordare, companiile fie rambursează împrumutul acordat, fie prezintă un Program de Restructurare pe care Guvernul îl va notifica Comisiei Europene, potrivit Hotnews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *