TAROM vrea patru avioane Boeing 737 MAX 8 anul viitor

foto: Facebook / Tarom
Sursa foto: Facebook / Tarom

Compania națională TAROM, aflată într-un proces de restructurare, trece la uniformizarea flotei și vrea să ia în leasing financiar și operațional patru avioane Boeing 737 MAX 8 anul viitor, potrivit unui document al companiei, consultat de Economica.net. Operatorul aerian a transportat anul trecut mai mulți pasageri decât se aștepta, și-a îmbunătățit gradul de încărcare al aeronavelor, dar tot a marcat o pierdere de circa 275 de milioane de lei.

TAROM trece la uniformizarea flotei, de care se dicută de mai bine de zece ani. La începutul lui 2022, TAROM avea 29 de avioane, atât proprii, cât și cele luate în leasing operațional. Anul trecut au fost vândute cele patru modele B737-300, iar anul acesta cele șapte ATR-uri către un operator din Caraibe.

Până la sfârșitul lui 2024, TAROM vrea să mai vândă și cele patru aeronave Airbus A318 și patru modele Boeing 737-700, potrivi unui document al companiei consultat de Economica.net.

În plus, anul viitor se dorește achiziția a patru Boeing 737 MAX 8, unul în leasing financiar, la finele căruia TAROM poate cumpăra avionul, și trei prin leasing operațional.

În vara lui 2018, ministrul Transporturilor de la acea vreme, Lucian Șova, semna cu Boeing un contract prin care TAROM urma să cumpere cinci avioane MAX 8 și care urmau să fie livrate anul aceasta.

„Compania trebuie să-și optimizeze flota pentru a corespunde cerințelor specifice modelului de operare, prin eliminarea unor tipuri de aeronave existente și înlocuirea acestora cu altele, ceea ce va permite, dacă nu crearea unui avantaj competitiv sustenabil pe piață, cel puțin concurarea cu succes a altor companii aeriene, și astfel, îmbunătățirea imediată a rezultatelor financiare”, se mai arată în documentul citat.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: