TAS a analizat memoriile depuse de FRG şi COSR. Avocat: Verdictul îl vom avea după ora 19.00

Sursa foto: Federaţia Română de Gimnastică

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a analizat, sâmbătă, memoriile depuse de FRG şi COSR cu privire la finala de la sol din cadrul competiţiei de gimnastică de la Jocurile Olimpice.

Potrivit avocatului care le reprezintă pe Sabrina Maneca Voinea şi Ana Maria Bărbosu, Sabin Gherdan, decizia va fi anunţată după ora 19.00.

“Au fost şapte ore de audieri, iar verdictul îl vom avea după ora 19.00 în România. Două persoane au trecut prin audieri: antrenoarea sportivei americane şi Donatella Sacchi, preşedinta comitetului tehnic feminin şi şefa Superior Jury, care judecă fiecare contestaţie. Gimnastele nu au fost audiate. Au existat la mijloc foarte multe chestiuni tehnice, dar veştile sunt îmbucurătoare. Toate scenariile sunt deschise, dar, după tot acest maraton, aş putea evalua că e teoretic posibil ca Sabrina Voinea şi Ana Maria Bărbosu să obţină ambele bronzul”, a spus avocatul, potrivit FR Gimnastică.

România a încheiat, luni, participarea în competiţiile de gimnastică artistică de la Jocurile Olimpice fără medalie. În finala de la sol, Sabrina Maneca Voinea s-a clasat pe locul 5, iar Ana Maria Bărbosu pe poziţia a 4-a, cu aceeaşi notă – 13.700. Pentru nici un minut, Bărbosu a fost medaliată cu bronz, dar o contestaţie la nota lui Jordan Chiles (SUA) i-a adus acesteia locul 3.

Sabrina Maneca Voinea a fost notată iniţial cu 13.700 pentru exerciţiul de la sol, dar antrenorii au depus contestaţie, însă nu s-a modificat nota, încheind pe locul 5.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: