Skip to content
Societate

Tatăl noului președinte al Autorității pentru Administrarea Activelor Statului, falimentarul VINALCOOL Brăila

Facebook

Propunerea USR-PLUS pentru postul de președinte al Autorității pentru Administrarea Activelor Statului (A.A.A.S.), care administrează participațiile statului în diverse companii, Cătălin Stancu, șochează lumea business-ului românesc.

El a administrat până firma „Real consulting SRL” din Brăila, ultima declarație fiscală fiind depusă în anul 2013. „Este de profesie inginer, absolvent al Universității Politehnice din București, dar imediat după terminarea facultății a devenit antreprenor. A administrat afaceri în mai multe domenii de activitate, de la comerț la dezvoltare imobiliară, până în anul 2019 când a decis să se implice în politică și a fondat filiala USR Brăila„, susține comunicatul USR-PLUS.

A candidat pentru postul de președinte al CJ Brăila. A pierdut. A candidat pentru un post de parlamentar. A eșuat. În memoria internetului există o discuție acidă, datată 2016, între deputatul PRU (partidul lui Sebastian Ghiță), Dorin Silviu Petrea și Cătălin Stancu, reprezentatul USR din zonă. „Avea poprire pe toate conturile si avea mari probleme financiare„, a spus Petrea care lucre la o bancă locală, pe vremea când Stancu solicita credite.

De asemenea, deputatul PRU mai spunea că nu toată lumea a avut norocul de părinți care „să fie la locul și la momentul potrivit si să ne dea milioane de euro, pe care noi să îi pierdem în afaceri păguboase și pe automobile de lux„.

Potrivit jurnaliştilor de la ziuanews.ro, tatăl lui a fost directorul VINALCOOL Brăila si tot el a privatizat si vândut-o. Prin interpuși și o suveică de firme, bunurile fostei companii de stat au ajuns la fiul Cătălin Stancu, spun sursele locale. Aceasta a demolat VINALCOOL și a vândut terenul celor de la Kaufland, cel din Viziru.

Citeşte continuarea AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *