Skip to content
Societate

Tătaru: Atât timp cât o să vorbim destul de greu şi pe la colţuri de asigurări complementare, de costuri suplimentare, va fi un pic cam greu ca pacientul să fie în centrul sistemului

Inquam Photos / Cristi Vescan

Preşedintele Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor, Nelu Tătaru, a afirmat că va fi cam greu ca pacientul să fie în centrul sistemului medical atâta timp, cât se vorbeşte destul de greu şi pe la colţuri de asigurări complementare, costuri suplimentare şi coplată. El consideră că performanţa trebuie plătită în sistemul medical, menţionând că în prezent salariul este acelaşi pentru un medic cu 100 de operaţii într-o lună şi pentru unul fără nicio intervenţie chirurgicală.

Nelu Tătaru a declarat, joi, la Videoconferinţa Profit Health.forum – Sistemul sanitar, între pandemie şi criza economică. Unde este pacientul?, că sistemul medical a încercat o criză reformă în 2010, aceasta având loc în contextul unei crize economice.

“Sistemul sanitar a încercat o reformă în 2010, se încerca o reformă a sistemului medical românesc în componenta vădită atunci a unei crize economice prin care trecea inclusiv ţara noastră. Cred că componenta medicală trebuie să fie adaptată necesităţilor, solicitărilor de asistenţă medicală din zona respectivă. Vorbeam de o finanţare. Atât timp cât o să vorbim destul de greu şi pe la colţuri de asigurări complementare, de costuri suplimentare, de coplată, cred că ne va fi un pic cam greu ca pacientul să beneficieze sau să fie într-adevăr în centrul sistemului şi marja financiară, absolut necesară şi corectă apreciată să ajungă la acea asistenţă medicală pe care trebuie să o acordăm acelui pacient. La fel cum susţin cu tărie că performanţa trebuie să fie plătită în sistemul medical românesc, iar în acest moment că operezi 100 de pacienţi într-o lună sau operezi doi sau niciunul, salariul este acelaşi”, a afirmat Nelu Tătaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *