Skip to content
Politică

Tătaru: „După estimările noastre ar trebui să ne așezăm într-un platou”. Ce spune ministrul Sănătății despre prelungirea stării de alertă

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat, marți, că, potrivit estimărilor, numărul de noi cazuri de infecții cu COVID-19 ar trebui să nu mai înregistreze creșteri abrupte în perioada următoare, dar, în acest sens, a reluat apelul adresat populației să repecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

În plus, Tătaru consideră că prelungirea stării de alertă este necesară.

" "

Sper să rămânem în jur de 1.200 (cazuri noi confirmate – n.r.), după estimările noastre ar trebui să ne așezăm într-un platou, chiar dacă vor mai fi acei dinți de fierăstrău pe care i-am mai trăit în luna mai, al platoului, înainte de a începe căderea.

Dar să nu ne lăsăm în această bază, regula este respectarea precauțiilor. În măsura în care nu vom avea o transmitere acentuată, atunci va începe să scadă și numărul de cazuri”, a spus Nelu Tătaru, într-o intervenție în platoul Libertatea.

”Nu se tranșează în spital această pandemie”

Până luni, 10 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 62.547 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  30.311 pacienți au fost declarați vindecați și 6.497 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, care au fost puține, față de ultima raportare, au fost înregistrate 779 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Am spus-o și o repet: nu se tranșează în spital această pandemie.

În spital tratăm efectele acestei pandemii, în condițiile în care nu respectăm regulile și, în faza de pre-spital,vom avea cazuri multe, tocmai de la o transmitere în comunitate accentuată, atunci vom ajunge și la o colmatare a spitalelor”, a afirmat ministrul Sănătății, care a detaliat rezultatul verificărilor privind numărul de paturi disponibile pentru pacienții COVID-19 din țară.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *