Skip to content
Coronavirus

Tătaru identifică principalele cauze ale infectărilor: Dacă ne gândim la Argeş, Prahova şi Dâmboviţa acolo este vorba în primul rând de transportul navetiştilor

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă că rata de infectare cu coronavirus este mai ridicată în judeţele cu mulţi navetişti, o altă cauză fiind turismul. El spune că speră ca săptămâna viitoare „să asistăm la o stabilizare şi să ne îndreptăm spre un parcurs descendent”.

Nelu Tătaru a spus, la Iaşi, într-o conferinţă de presă, că rata de infectare cea mai mare se înregistrează în Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Galaţi, Braşov şi Bucureşti, însă cauzele privind numărul mare de îmbolnăviri sunt diferite.

„Dacă ne gândim la Argeş, Prahova şi Dâmboviţa acolo este vorba în primul rând de transportul navetiştilor, apoi vine turismul. În celelalte zone pe primul loc vin infectările din turism. Cei din HoReCa şi-au asumat şi ei nişte reguli. Dacă aceste reguli se respectau nu aveam o creştere accentuată, ci una controlabilă. În momentul în care nu s-a respectat acest lucru, avem o transmitere. Populaţia vine o săptămână pe litoral, se infectează şi se întoarce acasă”, a precizat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

El speră ca în următoarea săptămână „să asistăm la o stabilizare şi să ne îndreptăm spre un parcurs descendent”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *