Skip to content
Coronavirus

Tătaru: Suntem la patru zile cu peste 300 de cazuri. Sper să nu fie al doilea val

psnews.ro

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, vineri, la Focşani că speră că numărul mare de cazuri de coronavirus din ultimele zile nu reprezintă al doilea val al pandemiei de coronavirus, precizând că aceste creşteri ar putea fi puse pe seama ridicării restricţiilor. El atrage atenţia că anumite spitale din ţară au tendinţă de suprapopulare.

Prezent în judeţul Vrancea, unde sunt 893 de cazuri de coronavirus, dintre care aproape o sută raportate în ultimele zile, Tătaru a punctat faptul că România are de patru zile peste 300 de cazuri, iar de şapte zile numărul creşte constant.

Sper ca în perioada următoare, după ce avem o distanţă oarecare de 7-10 zile de la a treia perioada de relaxare, să revenim ca nr de cazuri într-un context în scădere. Suntem la 4 zile cu peste 300 de cazuri, cam la 7 zile în creştere. Sper să nu fie al doilea val. Nu trebuie să acţioneze doar autorităţile, ci şi populaţia. Sunt încă nişte precauţii care trebuie respectate. Am recurs la al treilea val de măsuri de relaxare tocmai mizând pe spiritul civic”, a declarat ministrul, citat de News.ro.

Potrivit lui Tătaru, sunt spitale cu tendinţă de suprapopulare: ”E nevoie de multă colaborare între spitale Covid si spitalele suport, mai avem o perioadă pe care trebuie să o gestionăm, nu am terminat partea ascendentă. Sper să fie o creştere progresivă şi sporadică, nu una exponenţială, ca să ne gândim ca la 1 iulie să avem o alta măsură de relaxare, iar la 15 iulie-inceputul lunii august să avem o viaţă cvasi-normală, dar depinde numai de noi. Trebuie să ne obişnuim să trăim cu această transmitere comunitară, dar subliminală, nu accentuată, trebuie să pregătim momentul toamna-iarnă. Totul depinde de noi”.

Alte 320 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore, bilanţul ajungând la 23.400. S-au înregistrat şi alte 11 decese, numărul total fiind de 1.484, conform datelor anunţate vineri de Grupul de Comunicare Strategică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *