Skip to content
Politică

Tatiana Niculescu Bran revine pe Facebook dupa plecarea de la Cotroceni: ”M-am chitit sa tot scriu despre lucrurile astea”

Tatiana Niculescu Bran, fostul purtator de cuvant al presedintelui Klaus Iohannis, a devenit foarte activa pe Facebook dupa plecarea de la Palatul Cotroceni. Vineri, in trei postari succesive, aceasta a scris despre viitoarea carte a presedintelui si „Romania societatii bine facute”.

Aseara am fost la maratonul cartilor de la Humanitas Cismigiu si am citit un fragment din noua cartea a lui Iohannis, care o sa apara la editura Curtea Veche. Lumea venea si pleca, dar, la un moment dat, am auzit, ca sa zic asa, ca se facuse liniste in jur si trecatorii prin librarie ascultau ce le citeam eu despre seara de 16 noiembrie 2014 si innoirea sperantelor.

O prietena mi-a spus la final ca traim simultan in trei Romanii: una a televizorului, una a politicienilor si una a realitatii de fiecare zi. Intre ele, nu prea exista punti de trecere. Deci, trebuie construite! M-am chitit sa tot scriu despre lucrurile astea, mai ales ca le-am si trait pe propria piele. S-aveti o zi cu soare, orice nor ar umbri-o!„, a scris, vineri, pe Facebook Tatiana Niculescu Bran, conform ziare.com.

Peste cateva ore aceasta a revenit cu doua comentarii in care a subliniat rolul societatii civile si a transmis un mesaj indirect diasporei care l-a ajutat pe Klaus Iohannis sa castige alegerile prezidentiale.

Cea mai statornica punte intre Romania televizorului, Romania politicienilor si Romania vietii de fiecare zi ar fi o strasnica societate civila. Adica o societate formata din civili, oameni de pe strada, cetateni anonimi carora le pasa de bunul mers al cetatii si nu un club mai mult sau mai putin elitist si nici un grup de oameni care citesc aceleasi carti sau se inscriu in acelasi partid sau finanteaza acelasi ONG.

Mai curand, o mare de lume solidara, ca aceea care a stat la cozi in noiembrie 2014 sa voteze si s-a intors apoi acasa, la treburile de fiecare zi, cu sentimentul ca a spus ce avea de spus. Dupa spunere, aceeasi lume ar fi de asteptat sa se implice din nou in treburile care o privesc si sa duca la capat ceea ce a inceput sa construiasca stand la coada ore in sir„, a scris pe Facebook Tatiana Niculescu Bran.

In cel de-al treilea comentariu postat astazi, fostul purtator de cuvant a facut trimitere sloganul de campanie al lui Iohannis, „Romania lucrului bine facut”..

Caragiale ii scrie la un moment dat lui Zarifopol ca tara nu se incheaga fiindca, in chip prematur, a devenit stat inainte de a fi fost o societate. Inca suna actual, nu-i asa? Cand vorbe spuse la inceput de secol XX n-o sa mai fie de actualitate, inseamna ca am intrat in Romania societatii bine facute„, a postat aceasta.

Tatiana Niculescu Bran a demisionat marti din functia de purtator de cuvant.

1 comentariu la “Tatiana Niculescu Bran revine pe Facebook dupa plecarea de la Cotroceni: ”M-am chitit sa tot scriu despre lucrurile astea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *